Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΕΣΡ: Πέντε τελικά οι τηλεοπτικές άδειες – Όχι στην ”ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε και όχι έξι θα είναι τελικά οι τηλεοπτικές άδειες. Το ΕΣΡ απέρριψε την αίτηση για τηλεοπτική άδεια, της εταιρείας ”ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε” του Φίλιππου Βρυώνη. Συνεπώς οι τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού, γενικού περιεχομένου, είναι πέντε και αφορούν τους εξής τηλεοπτικούς σταθμούς: ΣΚΑΙ, ALPHA, ANT1, STAR, E.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία ”ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε” συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη αναμένεται να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ είπε «Όχι» σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη στις πρόσφυγες των τηλεοπτικών σταθμών με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών.

Οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών απερρίφθησαν και οι δύο εισηγητές της υπόθεσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο του 2016 η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον τότε σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου είχε ασχοληθεί για πρώτη τότε φορά με το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τότε η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Δείτε όλο το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/esrapofasi.pdf”]

Media Τελευταίες ειδήσεις