Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2017: Όσα αξίζει να μάθετε από τα γυρίσματα στην Οδησσό [pics]

Eurovision 2017: Όσα αξίζει να μάθετε από τα γυρίσματα στην Οδησσό [pics]

Σε λίγες μέρες θα γίνει ο «ελληνικός τελικός» όπου θα παρουσιαστούν τα τρία τραγούδια του Δημήτρη Κοντόπουλου για να ψηφίσουν οι τηλεθεατές με ποιο από αυτά θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας η Demy στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Στις 6 Μαρτίου λοιπόν θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από την ΕΡΤ τα βίντεο κλιπ των υποψήφιων τραγουδιών. Τα γυρίσματά τους ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Οδησσό και το Newsit συμμετείχε στην ελληνική αποστολή καταγράφοντας ό,τι συνέβη.

Η επιλογή της ουκρανικής πόλης δεν έγινε τυχαία καθώς ο τελικός θα γίνει στο Κίεβο, αλλά κι επειδή η Οδησσός «μυρίζει» Ελλάδα. Οι «γέφυρες» της ουκρανικής πόλης με την Ελλάδα ξεκινούν από παλιά, με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και το δραστικό ρόλο που έπαιξε στην επανάσταση για την απελευθέρωση της χώρας μας, ενώ συνεχίζονται έως και σήμερα με την έντονη επιχειρηματική, κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα της ελληνικής κοινότητας. Πρωτεργάτες σε αυτή τη «γέφυρα» το «Ίδρυμα Μπούμπουρας Οδησσός» που αποτελεί και το μεγάλο χορηγό της ελληνικής αποστολής στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Επιθυμία του Ιδρύματος Μπούμπουρα, όπως δήλωσε στο Newsit ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Μπούμπουρας είναι «να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προβληθεί στο εξωτερικό. Και το φεστιβάλ της Eurovision που παρακολουθείται από εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο είναι μία μοναδική ευκαιρία για να γίνει αυτό»!

Έτσι λοιπόν και τα τρία βίντεο κλιπ «ντύθηκαν» με πλάνα και από την Οδησσό, την πόλη που έχει έντονο «άρωμα» από την Ελλάδα του χθες, αλλά και με γυρίσματα από την Αθήνα του σήμερα σε τρία τραγούδια που έχουν κοινό άξονα την αγάπη. Την αγάπη που δεν γνωρίζει σύνορα, που δεν χωρίζει το χρώμα, η θρησκεία, αλλά ενώνει η μουσική, ο Πολιτισμός. Κι αυτό είναι το φεστιβάλ της Eurovision: γιορτή για τη μουσική, την αγάπη και την ένωση των λαών…!

Δυστυχώς… δεν μπορώ να προδώσω τίποτα από τα τρία υποψήφια τραγούδια που άκουσα, αλλά ότι ανεξάρτητα με το ποιο θα πάρει το «εισιτήριο» για το Κίεβο, πιστεύω ότι και τα τρία θα αγαπηθούν και θα ακούγονται. Εντάξει… ίσως το ένα λίγο περισσότερο, καθώς θα είναι κι αυτό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φεστιβάλ τραγουδιού, αλλά είμαι σίγουρος ότι και τα άλλα θα κάνουν έντονη την παρουσία τους στην εγχώρια μουσική σκηνή! 
Μερικά όμως που μπορώ να προδώσω είναι:

– Γυρίσματα έγιναν στην περίφημη Όπερα της Οδησσού, που η ακουστική της είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι δύσκολα δίνεται ο χώρος για εσωτερικά γυρίσματα, αλλά χάρη στην αρωγή του Ιδρύματος Μπούμπουρα δόθηκε η άδεια και οι τηλεθεατές ανά τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα βίντεο κλιπ να απολαύσουν το αρχιτεκτονικό «κόσμημα» με τον πολυτελή και μεγαλειώδη διάκοσμό του.

– Ένα από τα αξιοθέατα της πόλης είναι και η «12η καρέκλα» που σύμφωνα με το μύθο, όποιος κάθεται εκεί και κάνει μια ευχή αυτή θα πραγματοποιηθεί. Κι όπως καταλαβαίνετε η Demy έκανε τη δική της ευχή… που θα ακουστεί στο τραγούδι!

– Εξωτερικά γυρίσματα έγιναν ακόμα στην παραλιακή αλέα, στο πάρκο Σεβτσένκο, αλλά και στην Ελληνική πλατεία της Οδησσού, στην οδό Ντεριμπάσοβσκα, όπου υπάρχει προτομή του Γρηγορίου Μαρασλή, που ήταν δήμαρχος της Οδησσού από το 1878 έως το 1894.

– Τα μέρη όπου έγιναν τα γυρίσματα επιλέχθηκαν από το σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδάκο που με την κάμερα και το drone (ιπτάμενο τηλεκατευθυνόμενο), σε συνδυασμό με την ευφάνταστη ικανότητά του είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει τρία υπέροχα βίντεο κλιπ. 

– Η ελληνική αποστολή έγινε δεκτή από το δήμαρχο της πόλης Γενάντιι Τρουχάνωφ ο οποίος τόνισε τους «δεσμούς» της Ελλάδας με την Οδησσό και ευχαρίστησε τον Παντελή Μπούμπουρα για την πολύτιμη βοήθειά του να προβληθούν μέσα από τη χορηγία του στην ελληνική αποστολή και οι «δεσμοί» των δύο χωρών. Ο δήμαρχος μάλιστα πρότεινε στη Demy  να τραγουδήσει στη σκάλα του Ποτέμκιν, την ημέρα εορτασμού της πόλης, πρόταση που αποδέχθηκε με χαρά η ερμηνεύτρια.

– Τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει χωρίς την –όπως πάντα- πολύτιμη βοήθεια της Λίτσας Πισκερά (της «κυρίας Eurovision», όπως την αποκαλούμε) που για ακόμα μία φορά θα είναι δίπλα στην ελληνική αποστολή στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Κι είναι σίγουρο ότι σε συνεργασία με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής για φέτος, το Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ Παναγιώτη Τσολιά και τον Παύλο Μαυροειδή της δισκογραφικής εταιρείας Panik Records, θα οργανώσουν την επικοινωνιακή στρατηγική στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

– Τέλος, αξίζει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στη Demy. Τα τραγούδια θα τα ακούσετε και πιστεύω ότι θα σας κερδίσουν με την ερμηνεία της, αλλά και την αύρα της. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή με αναβολή γυρισμάτων και ανατροπές στο ταξίδι λόγω των καιρικών φαινομένων η Demy δεν σταμάτησε να έχει ένα ζεστό χαμόγελο, ακολουθώντας πιστά και αγόγγυστα τις οδηγίες του σκηνοθέτη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν την εμπόδισαν να ακολουθήσει με στρατιωτική πειθαρχία ό,τι επέβαλε το σενάριο και αντιμετώπιζε τα εμπόδια με χαμόγελο. Ε, ναι… θα προδώσω κάτι…! Αυτό είναι αγάπη… για τη μουσική…!

Ραντεβού λοιπόν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, που η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει τον ελληνικό τελικό με τα τρία τραγούδια του Δημήτρη Κοντόπουλου για να ψηφίσουμε ποιο από αυτά θα ερμηνεύσει η Demy σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε