Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision: Επιτροπή από απόδημους Έλληνες

Eurovision: Επιτροπή από απόδημους Έλληνες

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παραγωγή των τριών τραγουδιών του Δημήτρη Κοντόπουλου και με ένα από αυτά η Demy σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου ο «ελληνικός τελικός» θα γίνει στις αρχές Μαρτίου και σε αυτόν θα λάβουν μέρος, αλλά θα έχουν και λόγο, όχι μόνο οι κάτοικοι της Ελλάδας, αλλά και οι απόδημοι Έλληνες που θα είναι η «ειδική επιτροπή».

Τα στελέχη της ΕΡΤ λοιπόν που θέλουν να δώσουν «βήμα» στους Έλληνες της διασποράς και με σκοπό ο «ελληνικός τελικός» να είναι μία γιορτή, ένα μουσικό πάρτι, όπως είναι και το φεστιβάλ τραγουδιού, θα δώσει λόγο αλλά και ψήφο στους απόδημους Έλληνες. Η «ειδική επιτροπή» όπως λέγεται σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς και αποφασίζει μαζί με τους τηλεθεατές για το ποιο τραγούδι θα επιλεγεί θα αποτελείται από εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς.

Οι απόδημοι Έλληνες των κοινοτήτων αυτών θα ακούσουν τα τραγούδια σαν να είναι… σπίτι τους, συγχρόνως με τους τηλεθεατές εντός της Ελλάδας και θα ψηφίσουν ποιο από αυτά τους αρέσει. Στη συνέχεια κάποιος εκπρόσωπός τους μέσα από σύνδεση με το στούντιο που θα γίνεται ο «ελληνικός τελικός» θα βγαίνει και θα εκφωνεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της ελληνικής κοινότητας.

Η επιλογή των ελληνικών κοινοτήτων που θα ψηφίσουν θα γίνει τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου θα είναι επτά έως εννιά, αλλά θεωρώ ότι ανάμεσά τους θα είναι η Αυστραλία και η Γερμανία, όπου μένουν πάρα πολλοί Έλληνες και οι εκεί ελληνικές κοινότητες έχουν έντονη δραστηριότητα. Μέχρι στιγμή πάντως τα στελέχη της ΕΡΤ προσανατολίζονται ώστε το ποσοστό των επιτροπών να είναι το 30%, ενώ το 70% θα αποφασιστεί από την ψηφοφορία των τηλεθεατών.

Έτσι λοιπόν, σύντομα, μπορεί και την πρώτη Δευτέρα του Μαρτίου, δηλαδή στις 6 Μαρτίου, η ΕΡΤ θα κάνει τον «ελληνικό τελικό» με σκοπό να γίνει ένα μουσικό πάρτι που θα ενώσει τους έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, για να αποφασίσουν μαζί ποιο τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου θα πάρει στις… βαλίτσες της η Demy για να ταξιδέψει στο Κίεβο, στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε