Πέμπτη, 30 Μαΐ
27oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision: Τι ετοιμάζουν για τα τραγούδια της Demy

Eurovision: Τι ετοιμάζουν για τα τραγούδια της Demy

Πριν από λίγες ημέρες η ΕΡΤ παρουσίασε επίσημα τους συντελεστές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, το συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο, το σκηνοθέτη -χορογράφο Φωκά Ευαγγελινό και βεβαίως τη Demy!

Στις αρχές Μαρτίου λοιπόν θα γίνει ο «ελληνικός τελικός», όπου θα παρουσιαστούν τα τρία τραγούδια που έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος ώστε να ψηφίσει ο κόσμος ποιο από αυτά θα ερμηνεύσει στο Κίεβο η Demy σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού.

Η παρουσίαση των τραγουδιών θα γίνει με τρία video clip τα οποία θα έχουν γυριστεί στα ίδια μέρη. Ποια είναι αυτά; Μην νομίζετε ότι τα γυρίσματα θα γίνουν μόνο στην Αθήνα, αλλά μεγάλο μέρος αυτών θα γίνει και σε μία πόλη που είναι συνδεδεμένη με σημαντικότατο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, αλλά και έχει σχέση με το φετινό διαγωνισμό αφού είναι στην ίδια χώρα, την Ουκρανία.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου θα γίνουν γυρίσματα και στην Οδησσό, όπου όπως είναι γνωστό συστάθηκε το 1814, η Φιλική Εταιρεία που επέδρασε καταλυτικά στην ελληνική επανάσταση του 1821. Επίσης, αξίζει να αναφέρω ότι από το 1878 έως το 1894 δήμαρχος Οδησσού ήταν ο Γρηγόριος Μαρασλής που κατάφερε να «μεταμορφώσει» την πόλη σε σύγχρονη ευρωπαϊκή και μάλιστα πέρυσι, τον Σεπτέμβριο, με αφορμή τα 222 χρόνια από την ίδρυσή της Οδησσού πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνική Πλατεία της παραθαλάσσιας πόλης της Ουκρανίας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Έλληνα ευεργέτη.

Σημαντικό είναι ότι στην ουκρανική πόλη υπάρχει ακόμα μεγάλη ελληνική κοινότητα με έντονη και σπουδαία πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Έτσι λοιπόν οι συντελεστές του τραγουδιού και τα στελέχη της ΕΡΤ έκριναν ότι είναι ευκαιρία να προβληθεί μέσα από τα βίντεο των υποψήφιων τραγουδιών και η όμορφη αυτή πόλη με τους ελληνικούς δεσμούς. Τα γυρίσματα που θα γίνουν θα είναι εξωτερικά, αλλά και σε πολύ ωραία μέρη, όπως στο Εθνικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου, που ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του Γρηγορίου Μαρασλή και είναι ένα από τα πέντε καλύτερα θέατρα της Ευρώπης σε ακουστική.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η ελληνική αποστολή για τα γυρίσματα σε Οδησσό θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο ώστε στις αρχές Μαρτίου να είναι έτοιμα τα τραγούδια και να προβληθούν στον ελληνικό τελικό. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο τραγούδι που θα πάρει το «εισιτήριο» για το φετινό διαγωνισμό και θα δοθεί στην EBU για να προβάλλεται μέχρι το διαγωνισμό σε όλες τις χώρες θα γίνουν λίγες αλλαγές στο βίντεο κλιπ που θα έχει παρουσιαστεί στον «ελληνικό τελικό» αλλά ο βασικός «κορμός» του θα είναι με πλάνα από Αθήνα και Οδησσό…! Όπως «βασικό» νόημα –και μήνυμα- και στα τρία υποψήφια τραγούδια θα είναι η λέξη «αγάπη», που ενώνει ανθρώπους ανεξαρτήτου χώρας, θρησκείας, χρώματος…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε