Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γη της ελιάς – επόμενα επεισόδια: Η Άννα διαλέγει νυφικό και η Ιουλία ανακαλύπτει μέσω τεστ DNA ότι η κόρη της ζει

Γη της ελιάς – επόμενα επεισόδια: Η Άννα διαλέγει νυφικό και η Ιουλία ανακαλύπτει μέσω τεστ DNA ότι η κόρη της ζει

Η δραματική σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς» που αγκάλιασαν εκατομμύρια τηλεθεατές, επέστρεψε στο MEGA με τον Γ’ κύκλο επεισοδίων. Τι θα δούμε στα συγκλονιστικά επεισόδια της δραματικής σειράς που θα προβληθούν από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Η Μάνη ετοιμάζεται για χαρές μετά από πολύ καιρό, με τον γάμο δύο πολύ αγαπημένων προσώπων. Εν τω μεταξύ, από τις ζωές των υπόλοιπων ηρώων, δεν λείπουν τα μπερδέματα, οι ίντριγκες, οι αποκαλύψεις καλά κρυμμένων μυστικών αλλά και ένα ερωτικό πάθος που από στιγμή σε στιγμή θα εκδηλωθεί.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 14 (Τρίτη 10 Οκτωβρίου)

Η Αρετή είναι έξαλλη με τη Χρυσούλα γιατί πιστεύει ότι εκείνη πούλησε τη συνταγή της, αλλά δεν ξέρει ότι ο φούρνος που φτιάχνει την πίτα της βρίσκεται μέσα στην Αρεόπολη. Η Άννα και ο Πότης ανακοινώνουν σε όλο τον κόσμο τα ευχάριστα και ψάχνουν ημερομηνία γάμου.

Ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς παίρνουν άδεια από το στρατό και επιστρέφουν μαζί στην Αρεόπολη. Ο Δημοσθένης πηγαίνει με την ερωμένη του στην ταβέρνα του Χρήστου όπου τους βλέπει η Αρετή, η οποία την επόμενη ημέρα τα λέει όλα στην Ασπασία.

Η Δήμητρα «ψαρεύει» την Αφροδίτη για να μάθει αν τελικά φλέρταρε τον Ορέστη. Ο Λυκούργος πιέζει τη Χάιδω να του πει για τη καραμπίνα που έχει μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν πείθεται από την απάντησή της. Η Αθηνά και η Μαργαρίτα προτείνουν στην Άννα να γίνουν κουμπάρες στον γάμο της.

Η κατάσταση στο εργαστήριο φτάνει στο απροχώρητο και η Ισμήνη ανακοινώνει στην Αλκμήνη και την Αντωνία ότι μία από τις δύο θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ένα μήνα αργότερα…
Η Άννα διαλέγει νυφικό, η Αρετή καταλαβαίνει ότι ο φούρνος της Αρεόπολης πουλάει την πίτα της και η Ιουλία ανακαλύπτει μέσω τεστ DNA ότι η κόρη της ζει.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 15 (Τετάρτη 11 Οκτωβρίου)

Ο Στάθης προτρέπει την Ιουλία να επικοινωνήσει με την κοπέλα που φαίνεται να έχει κοινό DNA με εκείνη, αλλά η Ιουλία δεν είναι έτοιμη να κάνει το βήμα. Η Δήμητρα αποφασίζει να μην αποφεύγει άλλο τον Ορέστη και πηγαίνει στο σπίτι του με σκοπό να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του.

Η Αρετή ψάχνει να βρει από ποια διέρρευσε η συνταγή της πίτας, ενώ ο φούρναρης αρνείται ότι έχει αντιγράψει την πατέντα της. Ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς ξαναβγαίνουν με άδεια από τον στρατό και ο Σωτήρης δεν χάνει ευκαιρία να βάλει ξανά τον Φίλιππο στο στόχαστρο.

Ο Λυκούργος πειράζει τον Πότη που δεν επέλεξε εκείνον και τον Στάθη για κουμπάρους, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση. Η Μαρίνα επιστρέφει στο ανθοπωλείο, αλλά συνεχίζει να έχει επιθετική συμπεριφορά, γεγονός που προβληματίζει τον Μάνο και τον Ισίδωρο.

Ο παράξενος Λοχίας από τον στρατό εμφανίζεται στη Μάνη για ολιγοήμερες διακοπές και ο Φίλιππος με τον Παρασκευά, τώρα που έχουν πάρει μετάθεση και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, δεν χάνουν ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω. Ο Δημοσθένης κάνει στην Ξένια μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 16 (Πέμπτη 12 Οκτωβρίου)

Ο Πότης ζητά από τον Στάθη και τον Λυκούργο να είναι κι αυτοί κουμπάροι στον γάμο του κι εκείνοι δέχονται με χαρά. Παράλληλα, ο Αποστόλης ανακοινώνει στην Άννα ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα του γάμου και τη συγκινεί. Η Ιουλία προσπαθεί να επικοινωνήσει με την κόρη της, αλλά δεν παίρνει απάντηση. Ο Στάθης, ωστόσο, την προτρέπει να επιμείνει.

Ο Μάνος αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα με σκοπό να συνεφέρει την Μαρίνα και απομακρύνει όλα τα μωρουδιακά ρούχα από το σπίτι. Αυτή του η κίνηση όμως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η Μαρίνα γίνεται έξαλλη και φεύγει από το σπίτι.

Ο Λυκούργος ενημερώνεται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίλιππου και ανησυχεί ακόμα περισσότερο για τον «αόρατο» εχθρό που τους κυκλώνει, ενώ η Χάιδω αρχίζει να σκέφτεται μήπως έχει μερίδιο ευθύνης σε όσα συμβαίνουν.

Η Ξένια δέχεται να γεννήσει το παιδί τού Δημοσθένη, με το αζημίωτο και, με συμβολαιογραφική πράξη, να του το δώσει για να το μεγαλώσει με τη γυναίκα του. Η Μαργαρίτα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 17 (Παρασκευή 13 Οκτωβρίου)

Οι τραυματιοφορείς μεταφέρουν τη Μαργαρίτα στο νοσοκομείο. Η Άννα μένει άναυδη με τη γενναιοδωρία του Ισίδωρου, ο οποίος της κάνει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για γαμήλιο δώρο. Ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Στάθης γνώριζε για την απόπειρα δολοφονίας του Φίλιππου και γίνεται έξαλλος.

Η Δήμητρα πηγαίνει στο σπίτι του Γιώργη για να τον βοηθήσει με τη μετακόμιση. Ο «ηλεκτρισμός» ανάμεσα τους, ξαφνικά, είναι μεγάλος. Χωρίς σκέψη έρχονται κοντά και δεν μπορούν να αντισταθούν στο πάθος που ακολουθεί. Η Αρετή πιάνει επ’ αυτοφώρω τη Χρυσούλα τη στιγμή που πουλάει την πίτα στον φούρναρη και εκρήγνυται.

Ο Δημοσθένης δίνει την προκαταβολή στην Ξένια για να προχωρήσει η συμφωνία τους. Αμέσως μετά, πηγαίνει στον Κωνσταντίνο και του ζητά να συντάξει ένα συμβόλαιο που θα δεσμεύει την Ξένια να του δώσει το παιδί μετά τη γέννα.

Η Ιουλία προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει περισσότερα για την κόρη της και αποφασίζει να προσλάβει ντετέκτιβ. Η αμηχανία ανάμεσα στον Γιώργη και τη Δήμητρα είναι εμφανής την επόμενη μέρα στο γραφείο.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Με τον Νίκο Γαλανό

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αντιγόνη Νεοφύτου, Αγγελική Κιντώνη, Μελίνα Κόντη, Ζωή Γεράζη, Νάγια T. Καρακώστα, Βάσω Παύλου, Νικόλ Χριστοδούλου, Νίκος Κοσώνας, Μίλτος Χαρόβας, Γιώργος Αναγιωτός

Ορέστης, ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Αγγελική, η μικρή Κλειώ

Και οι:

Στέλα Φυρογένη

Κούλλης Νικολάου

Βάσια Παναγοπούλου

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού

Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS.

Media Τελευταίες ειδήσεις