Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Γρηγόρης Αρναούτογλου στο Newsit: “Η σχέση μου με τη μαγειρική είναι τραγική!”

Γρηγόρης Αρναούτογλου στο Newsit: “Η σχέση μου με τη μαγειρική είναι τραγική!”

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το απόγευμα η καινούργια ψυχαγωγική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Η Μαμά Μου Μαγειρεύει Καλύτερα Από Τη Δική σου» με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Λίγο πριν το τέλος της σεζόν το κανάλι του Αμαρουσίου αποφάσισε να βγάλει στον αέρα μία καινούργια εκπομπή και δη στην καθημερινή μεσημεριανή ζώνη περιορίζοντας το «vintage» πρόγραμμα με τις επαναλήψεις παλαιότερων σειρών.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόφαση του Γρηγόρη Αρναούτογλου να μπει σε μία ακόμα «μάχη» για την τηλεθέαση και μάλιστα καθημερινά και με ένα διαφορετικό έως τώρα concept εκπομπής σε σχέση με αυτές που έχει παρουσιάσει, αφού πρόκειται για μία ψυχαγωγική εκπομπή με βάση τη μαγειρική.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής λοιπόν μίλησα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου που δεν δίστασε να μου πει πόσο… χάλια είναι η σχέση του με τη μαγειρική, αλλά και το πώς… ψήθηκε να αναλάβει τη συγκεκριμένη εκπομπή λέγοντάς μου πως:  «Οι λόγοι που αποδέχτηκα την πρόταση του ΑΝΤ1 ήταν κατ’ αρχάς γιατί είναι ένα πολύ ωραίο concept, οικογενειακό , πολύ γλυκό και πολύ διαφορετικό. Η παρουσία του Έκτορα Μποτρίνι ήταν ένας από τους λόγους επίσης που με έκαναν να δεχτώ».

-Αλήθεια, πώς είναι η σχέση σου με τον –όπως έγινε τηλεοπτικά γνωστός- «εφιάλτη» Έκτορα Μποτρίνι;
Καταπληκτική! Αν δεν ήταν, μπορεί και να μην παρουσίαζα αυτή την εκπομπή. Είναι πολύ σκληρός στη δουλειά του, ως άνθρωπος όμως είναι πολύ γλυκός άνθρωπος με πολύ ωραίο χιούμορ. Γελάμε πολύ στα γυρίσματα. Επίσης θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους σεφ στην Ελλάδα και γι’ αυτό και η άποψή του έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η παρουσία του δίνει μεγάλο κύρος σε κάθε τι που συμμετέχει, αφού λίγοι άνθρωποι είναι τόσες πολλές φορές βραβευμένοι!

-Πώς πήγαν τα πρώτα γυρίσματα, τι θα δούμε στην εκπομπή που ξεκινά από σήμερα;
Νιώθω ότι πήγαν πάρα πολύ καλά. Είναι γυρίσματα αληθινών σχέσεων ανάμεσα σε μάνες και παιδιά. Μπορείς να καταλάβεις πολλά μέσα σε μια κουζίνα. Έχε πολύ γέλιο, αγωνία και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο ΑΝΤ1 αυτή τη στιγμή μπορεί και δίνει 500 ευρώ κάθε μέρα σε όποιον κερδίζει. Φανταστείτε ότι μπορεί κάποια μητέρα με το παιδί της να κερδίσουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

-Εσένα, ποια είναι η σχέση σου με τη μαγειρική;
(γελώντας) Με τη μαγειρική η σχέση μου είναι τραγική! Δεν γνωρίζω τίποτα! Με τη γευσιγνωσία όμως είναι πάρα πολύ μεγάλη. Όλα αυτά τα χρόνια ταξιδεύοντας και τρώγοντας σε πάρα πολλά μέρη, σε διαφορετικά εστιατόρια έχω δοκιμάσει πολλά και παράξενα φαγητά. Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις και όποτε έχω μιλήσει με σεφ και τους έχω πει τις απόψεις μου, εκτίμησαν πολύ αυτά που τους είπα, χωρίς να θέλουν να με κολακέψουν.

-Μαγείρευες ποτέ, βοηθούσες τη μητέρα σου στην κουζίνα όταν ήσουν μικρός;
Όχι, ποτέ! Ποτέ δεν μαγείρεψα! Σε όλη μου τη ζωή έχω φτιάξει μόνο μια πίτσα! Και την έφαγα μόνος μου, οπότε δεν έχω ακούσει άποψη για το αν ήταν ωραία, γιατί έτσι κι αλλιώς τρώω τα πάντα!

-Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό της δικής σου μητέρας;
Είναι αρκετά. Γιουβέτσι, κεφτεδάκια με τηγανητές πιπεριές και τηγανητές μελιτζάνες με κόκκινη σάλτσα και ένα πολύ ωραίο φουρνιστό που κάνει με μοσχαρίσιες μπριζόλες, λιωμένο τυρί στο φούρνο και πιπεριές Φλωρίνης!

Σήμερα, στις 17:45, ο ΑΝΤ1 ξεκινά να προβάλλει την εκπομπή «Η Μαμά Μου Μαγειρεύει Καλύτερα Από Τη Δική Σου», η οποία όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου «Η συνταγή της εκπομπής είναι απλή, αλλά ιδιαίτερα απολαυστική: Δύο μαμάδες με βοηθούς τα παιδιά τους έχουν στη διάθεση τους συγκεκριμένο χρόνο για να φτιάξουν ένα πιάτο από μία αγαπημένη τους συνταγή, χωρίς όμως να πιάσουν οι ίδιες τις κουτάλες!

Το μόνο που θα κάνουν είναι να καθοδηγούν τα τέκνα τους στην παρασκευή της συνταγής και τα καμάρια τους… θα την εκτελούν. Στο τέλος, ο Έκτορας Μποτρίνι στο ρόλο του κριτή, αποφασίζει ποιο πιάτο είναι καλύτερο και η οικογένεια που το έχει μαγειρέψει, κερδίζει το χρηματικό έπαθλο της εκπομπής (500 ευρώ) και συνεχίζει να παίζει… την επόμενη μέρα!
Στο πρώτο επεισόδιο, η Νικολέτα Τσιστράκη με το γιο της Λουκά Ανδροβιτσανέα, αντιμετωπίζουν στη μάχης της κουζίνας την Μαργαρίτα Παρθένη και την κόρη της Νικολέτα Βάσκα!

Η Νικολέτα Τσιστράκη είναι 52 ετών, νοσηλεύτρια και ένα από τα δύο παιδιά της είναι ο Λουκάς. Έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 13 ετών, αλλά ο γιος της δεν τη βοηθάει ποτέ. Ο Λουκάς είναι 28 ετών, έχει σπουδάσει νοσηλευτική, δεν ξέρει να μαγειρεύει και… δεν θέλει καν να μπαίνει στην κουζίνα!

Από την άλλη, η Μαργαρίτα Παρθένη είναι 39 ετών, ασχολείται με οικιακά και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Λατρεύει τη μαγειρική και έχει μεγάλο αρχείο με συνταγές τις οποίες προσπαθεί να εξελίσσει συνεχώς. Η κόρη της Νικολέτα είναι 19 ετών, φοιτήτρια της ΑΣΟΕ και της αρέσει πολύ να ασχολείται με την κουζίνα μαθαίνοντας συνεχώς καινούργια πράγματα»

Ποια μαμά δίνει τις καλύτερες οδηγίες και ποιο παιδί τις εκτελεί πιο σωστά θα το βλέπουμε καθημερινά μέσα από την καινούργια ψυχαγωγική εκπομπή που θέλει να αποδείξει ότι η μαγειρική είναι… οικογενειακή υπόθεση!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε