Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου [pics]

Η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου [pics]

Γιορτή για την 7η Τέχνη ήταν η βραδιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση κατά την οποία έλαβε χώρα η 8η Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η ταινία «Suntan», η οποία απέσπασε 6 βραβεία: καλύτερης ταινίας (Φαίδρα Βόκαλη και Αργύρης Παπαδημητρόπουλος), σκηνοθεσίας (Αργύρης Παπαδημητρόπουλος), σεναρίου (Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και Σύλλας Τζουμέρκας), φωτογραφίας (Χρήστος Καραμάνης), Α΄ ανδρικού ρόλου (Μάκης Παπαδημητρίου) και Β΄ γυναικείου ρόλου (Ελλη Τρίγγου).

Eπίσης, βραβεύτηκαν οι ταινίες:

-«Νοτιάς» με 3 βραβεία: Β΄ ανδρικού ρόλου (Θέμης Πάνου), σκηνογραφίας (Σπύρος Λάσκαρης) και μακιγιάζ (Κατερίνα Βαρθαλίτου)
-«Park» με 2 βραβεία: πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη (Σοφία Εξάρχου) και ήχου (Στέφανος Ευθυμίου, Κώστας Βαρυμποπιώτης, Περσεφόνη Μήλιου και Βάλια Τσέρου).
-Το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στη Σοφία Κόκκαλη για την ταινία «Νήμα», ενώ η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» απέσπασε το βραβείο ενδυματολογίας (Γιούλα Ζωιοπούλου) και η «Limbo» (της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη) αναδείχθηκε καλύτερη ταινία μικρού μήκους.

-Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Κώστα Βουτσά.

Όσα έγιναν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση κατέγραψε η COSMOTE TV και οι συνδρομητές της θα έχουν την ευκαιρία το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 22.00, μέσα από το κανάλι COSMOTE CINEMA 2HD να παρακολουθήσουν αποκλειστικά την τελετή της απονομής των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε