Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Ελένη Καρακάση για τον ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες – “Ήρθε ένας κύριος και μου ζήτησε έμπλαστρο”

Η Ελένη Καρακάση για τον ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες – “Ήρθε ένας κύριος και μου ζήτησε έμπλαστρο”

Για τις Άγριες Μέλισσες και το ρόλο της Ρίζως μίλησε η Ελένη Καρακάση, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό “Τηλεθεατής” και τη Μαρία Μαύρου.

Τα Χριστούγεννα στο Διαφάνι ήταν επεισοδιακά. Ακολούθησαν τον παλμό της εποχής μας;

Απ’ ότι φαίνεται, κάτι τέτοιο συμβαίνει, με ανατροπές και ανατροπές.

Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που έκανε τον κόσμο να αγαπήσει τόσο πολύ τις Άγριες Μέλισσες;

Κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι είναι ελληνική μυθοπλασία από τη γέννησή της –και όχι ένα ξένο σενάριο το οποίο ελληνοποιούμε- και επίσης είναι μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Ακόμη, έχει να κάνει με την επαρχία της Ελλάδας σε ένα κοντινό παρελθόν, οικείο σε όλους μας. Είναι η ιστορία που έχουν ζήσει οι δικοί μας κι όσο πάει πλησιάζουμε και στην ιστορία που έχουμε ζήσει εμείς. Εγώ όταν διάβασα τα πρώτα σενάρια ενθουσιάστηκα, ήταν σαν να διαβάζω ένα μυθιστόρημα. Μετά έπεσε στα χέρια μιας πολύ καλής παραγωγής και εξαιρετικών συντελεστών, από τους σκηνοθέτες μέχρι τους ηθοποιούς, το σκηνογράφο και όλους όσοι εργάζονται για να φτάσει να γίνει μια πολύ ολοκληρωμένη δουλειά, που σέβεται τους θεατές.

Και τη σεβάστηκαν και οι τηλεθεατές, κι αυτό νομίζω ότι είναι κι ένα μήνυμα που στέλνουν στα κανάλια…

Βέβαια, χαίρομαι τόσο πολύ που και τη δεύτερη χρονιά η σειρά είναι τόσο αγαπητή στον κόσμο. Έγιναν πολύ ωραία πράγματα φέτος, αλλά είδαμε ότι κράτησε το κοινό της και ο κόσμος συνεχίζει να την αγαπάει πάρα πολύ. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους μας.

Η Ρίζω είναι μια γυναίκα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους…

Ναι, και βλέπουμε ότι δεν φοβάται. Για παράδειγμα, δεν φοβάται να εναντιωθεί και να κοντραριστεί με τον Βόσκαρη και να πει αυτά που έχει να πει. Με ευγένεια, φυσικά, και με τακτ, αλλά τα λέει.

Στα νέα επεισόδια θα δούμε τη Ρίζω να στέκεται στο πλευρό της Δρόσως;

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στα επόμενα επεισόδια, ήδη όμως βλέπουμε ότι αυτή η μητρική, θα μπορούσα να πω, σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο γυναίκες, θα υπάρξει.

Στην περίπτωση της Ελένης, που περνάει δύσκολα με τον Βόσκαρη, πώς θα αντιδράσει;

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίζεται ο Βόσκαρης, του δείχνουμε όλοι την αντιπάθειά μας, με μια ευγένεια ακόμη, βέβαια. Από την πρώτη στιγμή που η Ελένη εμφανίστηκε στο καφενείο, σχεδόν όλο το χωριό την αγκάλιασε.

Υπάρχει περίπτωση η σχέση της Ρίζως με τον Προύσαλη να εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό;

Αυτό που βλέπετε, αυτό ξέρουμε κι εμείς. Το αφήνω να αναπτυχθεί όπως το έχει στο μυαλό της η Μελίνα. Όπως βλέπουμε στα σενάρια, αρχίζει να αναπτύσσεται κάτι, που ίσως μπαίνει πιο έντονα στο μυαλό της Δέσπως. Είδαμε ότι την κάλεσε και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σίγουρα, η σχέση αυτών των τριών ανθρώπων είναι ιδιαίτερη.

Ποιο είναι το πιο αστείο πράγμα που σας έχουν πει για τη Ρίζω;

Είχα πάει να δω μια παράσταση κι έρχεται ένας κύριος και μου λέει «αχ, κυρία Ρίζω, με πονάει η μέση μου». Και του απαντώ εγώ «έχω έμπλαστρο, θέλετε να σας δώσω;». Αλήθεια είχα!

Media Τελευταίες ειδήσεις