Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η επιστροφή του Γιάννη Ζουγανέλη… για τα παιδιά!

Η επιστροφή του Γιάννη Ζουγανέλη… για τα παιδιά!

Είναι πολυτάλαντος με καλλιτεχνικές –κι όχι μόνο!- δραστηριότητες σε πολλούς τομείς. Ο λόγος για τον Γιάννη Ζουγανέλη που επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο μέσα από μία εκπομπή αφιερωμένη… στα παιδιά.

«Ο λόγος στα παιδιά» λοιπόν, όπως είναι κι ο τίτλος της εκπομπής που κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο, στην ΕΡΤ 2 κι όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου: “Τα παιδιά αποκτούν το δικό τους βήμα μέσα από τη δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ2.

«Στα παιδιά ο λόγος», με τον Γιάννη Ζουγανέλη κι ένα εκρηκτικό μείγμα παιδικής αθωότητας, με συνεχείς εναλλαγές καταστάσεων, ανάμεσα στον παρουσιαστή, στα παιδιά και στους γονείς που τα συνοδεύουν. Μέσα σ’ ένα μαγευτικά όμορφο, γεμάτο μνήμες πλατό, 30 παιδιά και 30 γονείς ξεχνούν τα «πρέπει» και τα «μη» και παρασύρονται, για δύο ολόκληρες ώρες, σ’ ένα ξέφρενο, διαδραστικό πάρτι. Με απόλυτο σεβασμό στο λόγο, στην αντίληψη και την προσωπικότητα των παιδιών, γέλιο, χαρά, πρωτότυπα τραγούδια, σκετς, πολλή μουσική και κυρίως αισιοδοξία. Το παζλ συμπληρώνουν καλεσμένοι ηθοποιοί, αθλητές, άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και δημοφιλείς μουσικοί και ερμηνευτές, που καλούνται με τη σειρά τους να «αποδεσμεύσουν» το παιδί που κρύβουν μέσα τους.”

Ποδαρικό κάνουν ο Γιώργος Νταλάρας που αυτοσυστήνεται ως «πατέρας», ο Έλληνας ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και ο κορυφαίος συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης. Ο Γιάννης Ζουγανέλης, με τη βοήθεια των συνεργατών του, τους μουσικούς και ηθοποιούς Σωκράτη Πατσίκα, Κώστα Κοράκη, Αλέξανδρο Ζουγανέλη, Λήδα Μανιατάκου και Τάνια Ρόκκα, μελοποιούν «μύθους του Αισώπου», δημιουργούν, με τη συμμετοχή των παιδιών, τον ύμνο των… «Καμένων Βούρλων» και γεφυρώνουν με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο το χάσμα ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. «Απόψε έχει πάρτι / ο λόγος στα παιδιά / Ο μπακλαβάς γωνία / και ο μήνας έχει εννιά» προϊδεάζει το πρωτότυπο τραγούδι έναρξης της εκπομπής.

Το Σάββατο λοιπόν, στις 8 το βράδυ, «Στα παιδιά ο λόγος», μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 και τα παιδιά σχολιάζουν αφοπλιστικά την καθημερινότητα, μιλούν για τους πολιτικούς και αναρωτιούνται «τι δεν θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν»!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε