Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η ΕΡΤ κέρδισε… το πραξικόπημα – Δεύτερο το Mega των απλήρωτων εργαζόμενων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κερδισμένη από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία η ΕΡΤ που είδε τις τηλεθεάσεις της να σημειώνουν άνοδο. Ωστόσο τα γρήγορα αντανακλαστικά των εργαζομένων του MEGA που αν και παραμένουν απλήρωτοι βρέθηκαν στις θέσεις τους για να καλύψουν την επικαιρότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους όσοι… εντός της εταιρείας έχουν απαξιώσει τον τηλεοπτικό σταθμό.

Πάντως η ΕΡΤ αποδείχτηκε γρήγορη όχι μόνο στην κάλυψη των γεγονότων, αφού βγήκε πρώτη στον αέρα για να μεταδώσει όσα γίνονταν στην Τουρκία, αλλά και στην επικοινωνία αφού την επιτυχία της στους πίνακες τηλεθέασης την επισήμανε και με δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι

«Με αμεσότητα, αξιοπιστία και γρήγορα αντανακλαστικά, η ΕΡΤ κάλυψε την εξέλιξη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία από την πρώτη στιγμή που αυτό εκδηλώθηκε, κερδίζοντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν για την ενημέρωσή τους τη δημόσια τηλεόραση, γεγονός που αποτυπώνεται στα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ειδικότερα, η ΕΡΤ1 το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου (23.00 – 02.00) ήρθε πρώτη σε τηλεθέαση, με μέσο μερίδιο 17,6% (410.565 τηλεθεατές), φτάνοντας μέχρι και το 27,6% στην κορύφωση των εξελίξεων. Την ίδια χρονική περίοδο, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 στην Περιφέρεια ανήλθε σε 19% (258.850 τηλεθεατές)»

Η ΕΡΤ1 λοιπόν που βγήκε πρώτη στον αέρα (22:42) κέρδισε τους περισσότερους τηλεθεατές, ενώ αμέσως μετά, στις 23:23, ήταν στον αέρα ο ΣΚΑΪ που σημείωσε 15,1% για όλη τη διάρκεια μετάδοσής του, ενώ το MEGA που ξεκίνησε να μεταδίδει live πρόγραμμα στις 23:43 κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει περισσότερους τηλεθεατές στη συχνότητά του από το κανάλι του Φαλήρου, αφού ο σταθμός της Μεσογείων σημείωσε 15,6% μέσο όρο στο γενικό σύνολο. Ο ALPHA που ξεκίνησε τη μετάδοση στις 0:26 σημείωσε 10,1% ενώ ο ΑΝΤ1 που καθυστέρησε αρκετά μέχρι να βγει στις 0:26 σημείωσε 9,4%.

Τέλος, ένα ακόμα σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το MEGA βρέθηκε στην κορυφή του δυναμικού κοινού σημειώνοντας 19,1% μέσο όρο και δικαιώνοντας τους απλήρωτους εργαζομένους που βρέθηκαν στη θέση τους…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε