Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Ευσταθία Καμπισιούλη δηλώνει: “Τιμή μου που επελέγην να είμαι η πρώτη των πρώτων”

Η Ευσταθία Καμπισιούλη δηλώνει: “Τιμή μου που επελέγην να είμαι η πρώτη των πρώτων”

Η Ευσταθία Καμπισιούλη είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στη χώρα μας μετά τη μεταφορά και στην Ελλάδα του εμβολίου της Pfizer κατά του Covid-19. Η προϊσταμένη Νοσηλευτικής και υπεύθυνη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μίλησε για την εμπειρία της στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευσταθία Καμπισιούλη δήλωσε: “Νιώθω πολύ υπερήφανη, νιώθω χαρούμενη και περισσότερο από όλα νιώθω μεγάλη τιμή που επελέγη μια νοσηλεύτρια να είναι η πρώτη των πρώτων. Επειδή ακριβώς μιλάμε για μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, είναι πολύ σημαντική σημειολογικά η επιλογή μιας νοσηλεύτριας να ηγηθεί αυτής της ημέρας. Οπότε νομίζω ότι η τιμή είναι διπλή, και προσωπική αλλά και για όλους τους νοσηλευτές”.

Η ίδια στέλνει και το δικό της μήνυμα στους λεγόμενους «αρνητές» του εμβολίου. “Αν είχα μπροστά μου έναν αρνητή του εμβολίου, θα του έλεγα πόσο λάθος κάνει και πόσο χαμένος στην ιστορία θα είναι αυτός, γιατί πραγματικά αυτήν τη στιγμή και με όλα όσα έχουμε ζήσει τους τελευταίους δέκα μήνες θεωρώ ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική μας ελπίδα. Ηρθε πάρα πολύ νωρίς, ανέλπιστα, είναι όμως η μοναδική θεραπεία για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας, να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας και να κερδίσουμε όλα αυτά που στερηθήκαμε το 2020. Η ζωή είναι υπέροχη και δέκα μήνες τώρα δεν τη ζούμε. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα αρνηθούν τη θεραπεία. Το θεωρώ εγκληματικό”.

“Δύο πράγματα με έχουν στιγματίσει αυτούς τους δέκα μήνες: Το ένα είναι ο καθημερινός φόβος που βιώνουμε όλοι εμείς οι επαγγελματίες, και δη οι άνθρωποι που έχουμε θέσεις ευθύνης στο νοσοκομείο, να μη νοσήσει κάποιος από τους νοσηλευτές μας, τους γιατρούς, το προσωπικό μας. Το άλλο είναι όλη αυτή η μοναξιά που βιώνουν οι άνθρωποι με λοίμωξη Covid. Εχει τόσο μοναχική πορεία αυτή η λοίμωξη, που, πραγματικά, πέρα από αυτό που βιώνουν, είναι τόσο μόνοι τους και πεθαίνουν μόνοι τους πολλές φορές. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα όσα έχουμε βιώσει” προσθέτει η κα. Καμπισιούλη.

Η ίδια εκμυστηρεύεται στα Παραπολιτικά ότι “εμείς στην Εντατική δυστυχώς με τον θάνατο έχουμε μια σχέση πολύ συχνή. Υπάρχουν ασθενείς που πεθαίνουν στην Εντατική, όμως αυτήν τη φορά πεθαίνουν και είναι μόνοι τους. Δεν έχουν μιλήσει με τους δικούς τους, δεν έχουν χαιρετήσει κανέναν. Είναι το τραγικότερο όλων. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που πρέπει να τους στηρίξουμε και να τους τονώσουμε ψυχολογικά. Είναι πολύ μοναχική ασθένεια”.

Media Τελευταίες ειδήσεις