Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Η γη της ελιάς: Η Μυρτάλη και πάλι στο στόχαστρο του άντρα που της είχε επιτεθεί

Η γη της ελιάς: Η Μυρτάλη και πάλι στο στόχαστρο του άντρα που της είχε επιτεθεί

ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ. Ένα ερωτικό δράμα που εκτυλίσσεται στην καρδιά της Μάνης, την Αρεόπολη. Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2021 και τα επόμενα επεισόδια.

Η «Γη της ελιάς» έρχεται και σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Η ιστορία µας ξεκινάει ένα συνηθισμένο απόγευμα, όταν η 23χρονη Μυρτάλη Βρεττάκου φεύγει από το πατρικό της για να πάει να συναντήσει τον 27χρονο αγαπημένο της, Στέφανο Καπερνάρο. Λίγο αργότερα όμως, το ερωτικό τους κρησφύγετο τυλίγεται στις φλόγες και η τύχη των δύο ερωτευμένων παιδιών αγνοείται. Στο αρχοντικό των Βρεττάκων επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Ιπποκράτης Βρεττάκος, είναι βαριά άρρωστος. Με το θάνατό του, οι ισορροπίες εντός της οικογένειας ανατρέπονται, τα προσωπεία πέφτουν και σκοτεινά μυστικά αναδύονται. Στη σκληροτράχηλη γη της ελιάς, ο γδικιωµός (εκδίκηση) στήνει καρτέρι στον έρωτα… Τι θα δούμε σήμερα και στα επόμενα επεισόδια;

Σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 θα προβληθούν τα επεισόδια 8 και 9.

Η Μαργαρίτα θορυβείται όταν συνειδητοποιεί πως ο Αλέξης είναι ερωτευμένος με τη Μυρτάλη και τον συμβουλεύει να μην τρέφει ελπίδες. Ο Στέφανος διαφεύγει τον κίνδυνο κι η οικογένεια Καπερνάρου ανακουφίζεται από τα ευχάριστα νέα. Η Μυρτάλη ζητά να τον δει, αλλά η Αρετή της ξεκαθαρίζει πως προηγείται η οικογένεια. Ο Δημήτρης ενοχλείται από την παρουσία του Μάνου στο ελαιοτριβείο, καθώς του ανατρέπει τις παράνομες πωλήσεις λαδιού. Η Αθηνά προωθεί το άνοιγμα της επιχείρησης στην Αμερική.

Η Χάιδω κι ο Φίλιππος μαθαίνουν πως ο Στέφανος συνήλθε και προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ο Λυκούργος συμβουλεύει τη Μυρτάλη να προσβάλει τη διαθήκη κι εκείνη του ζητά να αναλάβει την υπόθεσή της, ως δικηγόρος της. Παράλληλα επισκέπτεται το σπίτι του Ισίδωρου και τους μιλά για όλα όσα της έχουν συμβεί.

Δεν διστάζει να κατηγορήσει ευθέως την Αθηνά για το θέμα της διαθήκης και ξεκαθαρίζει πως θα ψάξει για στοιχεία. Ο Ανέστης παρακολουθεί συνεχώς τις κινήσεις τής Μυρτάλης κι ενημερώνει τον Δημήτρη. Ο Πότης κι ο Ανέστης πιάνονται στα χέρια για τα μάτια της Ευτυχίας. Ο Ισίδωρος τηλεφωνεί στη Μαργαρίτα και της ζητά να βρεθούν. Ο Στέφανος λέει ψέματα στον Στάθη πως δεν είδε ποιος τον πυροβόλησε.

Ο Στέφανος περνά πολλές ώρες μόνος του στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με μοναδική συντροφιά τις αναμνήσεις που έχει από τον έρωτά του με τη Μυρτάλη. Ο Μάνος μοιράζει αρμοδιότητες στο ελαιοτριβείο και ορίζει τον Αποστόλη υπεύθυνο παραγωγής, ενώ ο Δημήτρης είναι πλέον υπεύθυνος διακίνησης. Στο μεταξύ, η Μυρτάλη πηγαίνει από το σπίτι των θείων της, όπου η Ιουλία της ανακοινώνει ότι σκοπεύει να της μεταβιβάσει όλη την περιουσία που της άφησε ο Ιπποκράτης.

Ο Κωνσταντίνος, ο συμβολαιογράφος, επισκέπτεται την Αθηνά και οι δυο τους φαίνεται να μοιράζονται πολύ περισσότερα απ’ όσα θέλουν να δείχνουν προς τα έξω. Λίγο αργότερα, η Αθηνά καλεί στο σπίτι της τον Ισίδωρο, την Ιουλία και τον Μάνο και τους ζητά να μαζέψουν τη Μυρτάλη που διαδίδει ψεύτικες κατηγορίες εναντίον της.

Ο Δημήτρης κάνει ακόμα μία «κρούση» στην Άννα και τελικά οι δυο τους βγαίνουν κρυφό ραντεβού. Παράλληλα, ο Πότης πηγαίνει με την Ευτυχία στο αστυνομικό τμήμα και, μαζί, κάνουν καταγγελία σε βάρος του Ανέστη, που τόσο καιρό την κακοποιεί. Την ώρα που οδηγεί, η Μυρτάλη παρατηρεί ότι την παρακολουθεί ο ίδιος άντρας που της είχε επιτεθεί στην τελευταία απόπειρα δολοφονίας.

Ο αστυνόμος παίρνει άδεια από τους γιατρούς και ρωτά τον Στέφανο ποιος τον πυροβόλησε. Αργότερα, η Μυρτάλη μπαίνει στο δωμάτιο του Στέφανου και του λέει ότι τον αγαπά ακόμα, περιμένοντας με αγωνία την αντίδρασή του.

Media Τελευταίες ειδήσεις