Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η σειρά «Greek Salad» του Amazon βάζει την Αθήνα σε χολιγουντιανούς ρυθμούς – Ξεκινούν τα γυρίσματα

Η σειρά «Greek Salad» του Amazon βάζει την Αθήνα σε χολιγουντιανούς ρυθμούς – Ξεκινούν τα γυρίσματα

Για τους επόμενους τέσσερις μήνες η Αθήνα αναμένεται να μετατραπεί σε ένα μεγάλο σκηνικό του Χόλιγουντ, αφού θα  ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τη διεθνή παραγωγή του Amazon Prime με τίτλο «Greek Salad». 

Η νέα σειρά της Amazon θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και το κόστος παραγωγής της ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ. Η σειρά με τίτλο «Greek Salad» αναμένεται να προβληθεί το 2023 και θα αποτελείται από 8 επεισόδια. 

Ο κύκλος «Greek Salad» αποτελεί την τηλεοπτική συνέχεια της κινηματογραφικής τριλογίας του πολυβραβευμένου Γάλλου σκηνοθέτη Cedric Klapisch (L’Auberge espagnole, Les Poupées Russes, Casse-tête Chinois) ενώ στην σκηνοθετική ομάδα θα τον συνοδεύσουν οι Lola Doillon και Antoine Garceau, συνεργάτες του από την διεθνούς φήμης σειρά που προβάλλεται στο Νetflix «Call my agent».

Πάνω από 70 διεθνείς και ελληνικές παραγωγές έχουν γυριστεί μόνο στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια, με την πρωτεύουσα της χώρας να έχει πλέον καθιερωθεί στο χάρτη των διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.

Βασικός λόγος είναι το rebate του 40% της επένδυσης αλλά και τα ίδια τα σκηνικά της χώρας, που είναι πάρα πολύ όμορφα.

Στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2022 αναμένεται να γυριστούν 6 χολιγουντιανές παραγωγές, με τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές συμβάλλουν στην τόνωση της εγχώριας οικονομίας, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αυξάνουν το τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

Media Τελευταίες ειδήσεις