Πέμπτη, 30 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ηλίας Αλεξίου – The Chase: Στο πρώτο τηλεπαιχνίδι που πήγα ήμουν νιόπαντρος, κέρδισα ένα αυτοκίνητο

Ηλίας Αλεξίου – The Chase: Στο πρώτο τηλεπαιχνίδι που πήγα ήμουν νιόπαντρος, κέρδισα ένα αυτοκίνητο

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φιλοξένησε τον Ηλία Αλεξίου από το «The Chase», που ο δείκτης νοημοσύνης του αγγίζει το 164, και προσπάθησε να τον… αποκρυπτογραφίσει.

Ο Ηλίας Αλεξίου πριν γίνει chaser, κατάφερε να κερδίσει από συμμετοχές του σε τηλεπαιχνίδια σχεδόν 100.000 ευρώ, και πλέον το χόμπι του έγινε η δουλειά του.

«Είμαι κλασικός Έλλην μπάσταρδος. Η οικογένειά μου είναι από τη Μικρασία, η καταγωγή τους είναι από το Αϊβαλί, πέρασαν στη Μυτιλήνη, μετά ήρθαν στην Αθήνα. Ο πατέρας μου βρήκε τη μάνα μου που ήταν από την Αρκαδία και έφτιαξαν εμένα. Έχω άλλη μία αδερφή ομοθαλή. Και έχω άλλα δύο ετεροθαλή αδέρφια γιατί ο πατέρας μου ξαναπαντρεύτηκε, ήταν τσαχπίνης», ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Αλεξίου.

«Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα. Ξεκίνησα από τη Νέα Ιωνία και μετά πηγαίνω σε εκείνο το χωνευτήρι που λέγεται Κυψέλη και εκεί πέρασα καλά», ανέφερε στη συνέχεια.

«Η μαμά μου με συμβούλευσε να σπουδάσω, αλλά δεν με πίεζε ποτέ να διαβάσω. ήμουν πολύ καλός μαθητής αλλά έκανα και καμιά αταξία», εξομολογήθηκε μέσα σε όλα.

«Το πρώτο τηλεπαιχνίδι που πήγα ήταν η MEGA Banca το 1994. Ήμουν νιόπαντρος, κέρδισα ένα αυτοκίνητο και το έκανα δώρο στη γυναίκα μου. Η αδελφή μου είχε κάνει την αίτηση για μένα χωρίς να το ξέρω.

Μετά από 15 μέρες πήγα στο «Ο Καλύτερος Κερδίζει» και ξανακέρδισα. Ακολούθησαν ο «Αδύναμος Κρίκος», το «Δέκα με Τόνο» και άλλα. Συνολικά πρέπει να έχω κερδίσει 70-100.000 ευρώ από τα τηλεπαιχνίδια», περιγράφει στη συνέχεια ο Αδέκαστος Επιθεωρητής.

«Χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνο από την παραγωγή, γιατί είχαν κρατήσει το βιογραφικό μου από προηγούμενα τηλεπαιχνίδια, και μου λένε: ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο, θα θέλατε να έρθετε αλλά όχι σαν παίκτης;

Εγώ εκείνη την περίοδο έβλεπα το αγγλικό Chase και τους απάντησα: αν είναι για Chaser, έρχομαι», αφηγείται σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ηλίας Αλεξίου.

«Στο Chase μας άλλαξαν τα… πετρέλαια με τα τεστ. Κάθε 15 μέρες ήμουν στα γραφεία της παραγωγής και απαντούσα σε τεστ γνώσεων: multiple choice, ελεύθερο κείμενο, πόσο γρήγορα, πόσες ερωτήσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Εγώ δεν διαβάζω ειδικά για το παιχνίδι.

Ενημερώνομαι για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, της επιστήμης και για τα αθλητικά, στα οποία δεν είμαι καλός», παραδέχεται σε σχετική ερώτηση ο Ηλίας Αλεξίου.

Media Τελευταίες ειδήσεις