Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Ηλίας Ζερβός: Όταν η μουσική του θύμισε την Κωνσταντινούπολη και συγκινήθηκε on air

Ηλίας Ζερβός: Όταν η μουσική του θύμισε την Κωνσταντινούπολη και συγκινήθηκε on air

Ο Ηλίας Ζερβός είχε συγκινηθεί σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ΕΡΤ, όταν άκουσε τη μουσική που έπαιζε στο πλατό από την «Πολίτικη Κουζίνα», λόγω της καταγωγής του από την Κωνσταντινούπολη, η οποία του θύμισε την τραγωδία που είχε περάσει όταν ήταν μικρός.

Μιλώντας πριν από περίπου δύο χρόνια στην εκπομπή «Φλερτ» της ΕΡΤ, ο Ηλίας Ζερβός μίλησε για τη στιγμή της ζωής του που τον είχε σημαδέψει, όταν έφυγε από την Κωνσταντινούπολη ενώ ήταν μόλις 8 ετών και τόνισε ότι «εδώ ήμασταν Τούρκοι και για τους Τούρκους ήμασταν Έλληνες».

«Συγγνώμη, με συγκίνησε αυτό που βάλατε… Είχα φύγει από την Κωνσταντινούπολη το 1964, σε ηλικία 8 ετών, και ήρθαμε στην Ελλάδα. Εδώ ήμασταν Τούρκοι, για τους Τούρκους ήμασταν Έλληνες. Επειδή γεννήθηκα εκεί, είχα τούρκικη υπηκοότητα. Θεωρούσα ότι ήταν απαγορευμένη πόλη ο τόπος που γεννήθηκα. Και κατάφερα να πάω με αφορμή την ”Πολίτικη Κουζίνα” μετά από 40 χρόνια. Μου ήρθαν πολλές αναμνήσεις που της είχα ξεχάσει. Συγγνώμη…», είχε πει συγκινημένος στον αέρα της εκπομπής.

«Ήμασταν Έλληνες, εδώ δεν βρεθήκαμε σε μία ξένη χώρα, αλλά είχαμε μία ζωή εκεί, μία καλή ζωή. Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα ήταν άγνωστος τόπος για μας. Και να επιβιώσεις και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Είχε διαλυθεί το σύμπαν. Και γι’ αυτό καταλαβαίνω καλά όλους αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τον τόπο τους και βρίσκονται σε άλλη χώρα, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες της Ευρώπης», είχε πει τότε ο Ηλίας Ζερβός.

Ο θάνατος του Ηλία Ζερβού σε ηλικία 65 ετών σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Στην καριέρα του μέτρησε δεκάδες συμμετοχές σε γνωστές σειρές και ταινίες ενώ η φωνή του ακουγόταν σε πολύ γνωστά κινούμενα σχέδια.

Την Πέμπτη (3.11.2022) θα γίνει η κηδεία του στο Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας.

Media Τελευταίες ειδήσεις