Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Καφέ της Χαράς με απίστευτες κόντρες στο χωριό – Τι θα δούμε σήμερα

Καφέ της Χαράς με απίστευτες κόντρες στο χωριό – Τι θα δούμε σήμερα

ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. Η Χαρά, όμως, με τη βοήθεια και του Μιχαήλ, αποκαλύπτει την κομπίνα του Περίανδρου… Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο 5.

ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. Τι θα δούμε στο σημερινό, 5ο επεισόδιο της σειράς που καθήλωσε το κοινό; Το Καφέ της Χαράς, η δημοφιλής σειρά, επιστρέφει σήμερα στην οθόνη μας, και οι εξελίξεις έρχονται να αναστατώσουν όλο το χωριό.

ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ – Παρασκευή 31 Ιανουαρίου – Επεισόδιο 5: Ο Μάνος καταρρακώνεται και βασανίζεται από τύψεις βλέποντας τον πατέρα του σχεδόν ετοιμοθάνατο. Άλλωστε για την κρίσιμη κατάσταση του πατέρα του έχει αποφανθεί και ένας διάσημος παγκοσμίως καρδιοχειρουργός που έτυχε να περνάει απ’ το χωριό. Η Χαρά, όμως, με τη βοήθεια και του Μιχαήλ, αποκαλύπτει την κομπίνα του Περίανδρου. Μια νέα σύγκρουση θα επέλθει μεταξύ πατέρα και γιου, αλλά και μεταξύ Χαράς και Βάλιας.

Τι είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο της σειράς: Όταν ο Περίανδρος ανακαλύπτει ότι ο Μάνος αποφάσισε να παραχωρήσει το οικογενειακό πέτρινο πατητήρι που έχει κληρονομήσει από την γιαγιά του για να στεγαστεί το καινούργιο Καφέ της Χαράς, παθαίνει έμφραγμα. Όλοι οι χωριανοί διατηρούν την κρυφή ελπίδα ότι θα τους συμπεριλάβει στη διαθήκη του. Παράλληλα, ο Φατσέας, εκμεταλλευόμενος τη θέση της πρώην συζύγου του που τώρα έχει γίνει δήμαρχος, παίρνει μίζες από τους χωριανούς για να τους κάνει ρουσφέτια! Η Χαρά, όταν ακούει ότι ο Περίανδρος χαροπαλεύει, έρχεται αντιμέτωπη με τα αισθήματα της.

ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Η υπόθεση

Από την τελευταία φορά που αφήσαμε τους ήρωες μας, έχουν συμβεί πολλά και σημαντικά. Το καφέ της Χαράς (Ρένια Λουιζίδου), που αναστάτωσε την ήρεμη ζωή του χωριού, δεν υπάρχει πια. Κάηκε ολοσχερώς σε μια ύποπτη πυρκαγιά που χαρακτηρίστηκε ως εμπρησμός. Οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη.

Η Βάλια (Έφη Ρασσιά) – δικηγόρος πια – επιστρέφει στο Κολοκοτρωνίτσι για να ερευνήσει τον εμπρησμό που κατέστρεψε το καφέ της μητέρας της. Εκεί, ξαναβρίσκει τον παιδικό της φίλο Εμμανουήλ (Μάνο πλέον) (Πάρις Σκαρτσολιάς) και η παλιά τους φιλία μεταμορφώνεται σε έναν μεγάλο έρωτα. Στον έρωτα αυτό, όμως, εναντιώνεται όχι μόνο ο αυστηρός πατέρας, Περίανδρος Πώποτας (Χάρης Ρώμας), αλλά και η φιλελεύθερη Χαρά. Όπως αποδεικνύεται, η σχέση τους, που είχε λήξει άδοξα, έχει αφήσει και στους δύο κατάλοιπα και απωθημένα. Η Χαρά θέλει να πάρει την κόρη της και να φύγουν τρέχοντας, όμως η Βάλια όχι μόνο αποφασίζει να μείνει, αλλά και να ανοίξει το νέο «Καφέ της Χαράς».

Σαν να μην έφτανε αυτό, μια νέα άφιξη στο Κολοκοτρωνίτσι φέρνει τα πάνω – κάτω, όχι μόνο στη ζωή του Περίανδρου αλλά και ολόκληρου του χωριού! Η Στέλλα, (Ζέτα Δούκα) μια δυναμική, όμορφη και μυστηριώδης γυναίκα, θα διαταράξει την πολυπόθητη «Τάξη και Ηθική» και θα γίνει γρήγορα το καινούργιο κόκκινο πανί για τον Πώποτα.

Καστ και χαρακτήρες

ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ – ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΠΩΠΟΤΑΣ. Ο Περίανδρος έχει αποσυρθεί από τα κοινά εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά για όλο το Κολοκοτρωνίτσι παρέμεινε ο Δήμαρχος της καρδιάς τους. Όταν τον εγκατέλειψε η Χαρά βυθίστηκε σε βαθιά μελαγχολία, αλλά η ύπαρξη του Μανωλάκη ήταν το ισχυρότερο γιατρικό. Από τότε που ενηλικιώθηκε και πήρε τον δρόμο του, έχει ρίξει όλη την προσοχή του στον γιο της Σταυρούλας, Μιχαήλ, προς μεγάλη δυστυχία του παιδιού. Φαινομενικά έχει ξεπεράσει την Χαρά, αλλά η Τασία και όλο το χωριό πιστεύει ότι δεν έχει συνέλθει ποτέ από την εγκατάλειψη. Μάλιστα οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτός έβαλε την φωτιά στο Καφέ θέλοντας να εξαφανίσει και το τελευταίο πράγμα που του την θύμιζε. Η επιστροφή της Βάλιας στο χωριό τον εξαγριώνει γιατί του θυμίζει το παρελθόν και επιπλέον φοβάται ότι θα παρασύρει τον γιο του και θα τον κάνει να πονέσει διπλά από ότι πόνεσε εκείνος. Παραμένει πάντα προσκολλημένος στο δόγμα «Εμπρός – πίσω» και στις παραδόσεις. Είναι σταθερά μισογύνης και ασπάζεται το δόγμα του Νίτσε «Όταν πλησιάζεις γυναίκα κράτα μαστίγιο». Ο ερχομός της Χαράς θα του ξυπνήσει οδυνηρές αλλά και ευχάριστες αναμνήσεις.

ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ – ΧΑΡΑ ΧΑΣΚΑ. Η Χαρά, μετά τη φυγή της από το Κολοκοτρωνίτσι εγκαταλείποντας τον Περίανδρο παραμονές του γάμου τους, μετανάστευσε στην Αυστραλία όπου άνοιξε ένα Καφέ στην Αδελαΐδα, προσπαθώντας να ξαναρχίσει την ζωή της από το μηδέν. Δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε τον Περίανδρο, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Στην Ελλάδα γύρισε σχετικά πρόσφατα και συζεί με τον καινούργιο της σύντροφο στον οποίο βρήκε ένα απάνεμο λιμάνι, όπως φαίνεται. Αλλά τα πράγματα δεν είναι σχεδόν ποτέ έτσι όπως φαίνονται. Όταν η Βάλια φεύγει κρυφά για να έρθει στο Κολοκοτρωνίτσι την ακολουθεί, γιατί ανησυχεί γι’ αυτήν. Εναντιώνεται παράφορα στην απόφασή της να μείνει στο χωριό και να ξανανοίξει το Καφέ, γιατί φοβάται ότι θα πληγωθεί και συμμαχεί με τον Περίανδρο για να την εμποδίσουν. Η σχέση της με τον Πώποτα είναι στην κόψη του ξυραφιού και ακροβατεί ανάμεσα στο μίσος και τον έρωτα.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ. Ο Φατσέας παραμένει ίδιος κι απαράλλακτος και τελείως άφραγκος, το πού ήταν και τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια θα τα μάθουμε στην πορεία. Η Σταυρούλα θα τον λυπηθεί, έτσι άφραγκος που είναι, και θα τον προσλάβει στον δήμο στην ανακύκλωση. Ως μέσον για να προσεγγίσει τη Σταυρούλα, ο Φατσέας χρησιμοποιεί τον γιο του Μιχαήλ, που έχει τρελό κόλλημα μαζί του. Και ο Φατσέας το αγαπά το αγοράκι, αλλά με τον τρόπο του. Όπως με τον τρόπο του αγαπά και την Σταυρούλα. Θεωρώντας ότι έχει «το γυναικάκι του» πάντα στο τσεπάκι του, θα πουλήσει εκδούλευση και ρουσφέτια σε όλη την περιοχή, θα πλαστογραφήσει υπογραφές και θα μπλέξει την Δήμαρχο εν αγνοία της σε ένα όργιο διαπλοκής. Σιγά – σιγά όμως θα παθιαστεί με την ανακύκλωση και της κλιματική αλλαγή. Θα προσπαθήσει να τα ξαναβρεί με το γυναικάκι του, να ξαναγίνουν οικογένεια και να αφήσει πίσω του το «παύλο» παρελθόν. Όμως εκείνο θα τον κυνηγάει αμείλικτο και πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας του τα φαντάσματα θα ζωντανέψουν.

ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ. Η Σταυρούλα ζει κι αυτή τη δική της κωμικοτραγωδία. Όχι μόνο έχει χωρίσει για δεύτερη φορά με τον Φατσέα, αλλά έχει χάσει και τη θετή κόρη της Μπουλίτσα, την οποία και διεκδίκησε η θεία της, κέρδισε την κηδεμονία της, και η μικρή γύρισε πίσω στην πατρίδα της την Ρωσία. Η εκλογή της ως Δημάρχου θα της δώσει καινούργια ορμή. Έχει όραμα, θέλει μια καινούργια αρχή για τον τόπο και συμπαραστάτες της είναι ο Θόδωρος, ο ‘Οθων – ο καινούργιος γραμματικός του Δημαρχείου – και φυσικά ο γιος της Μιχαλάκης ή Μιχαήλ σύμφωνα με τον θείο του. Όμως μυρίζοντας εξουσία και λεφτά έχει επιστρέψει στο χωριό ο Φατσέας τον οποίο η Σταυρούλα φαίνεται πως έχει ξεπεράσει. Όμως οι μεγάλες αγάπες ξεχνιούνται έτσι εύκολα;

Media Τελευταίες ειδήσεις