Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κι όμως το MEGA… αντέχει!

Κι όμως το MEGA… αντέχει!

Τους τελευταίους μήνες «βιώνει» τη μεγαλύτερη κρίση στην πορεία του με τους εργαζομένους να παραμένουν απλήρωτοι και να αγωνιούν για το μέλλον τους.

Ενώ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ανακοινώθηκε ότι οι μέτοχοι θα προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έτσι οι πιστώτριες τράπεζες θα αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες, αλλά και οι αμοιβές των εργαζομένων, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση. Αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και οι τεχνικοί αποφάσισαν να γίνεται την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ένα από τα… ελάχιστα live προγράμματα του MEGA.

Παρ’ όλη τη βαθειά κρίση του «Μεγάλου Καναλιού» και το ελάχιστο «φρέσκο» πρόγραμμά του, είναι αξιοσημείωτη η πορεία του στους πίνακες τηλεθέασης, αποδεικνύοντας ότι και γεμάτο με επαναλήψεις παραμένει σε «μάχιμη» θέση! Αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο brand name του, αφού για χρόνια το MEGA ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο τηλεοπτικό τοπίο, κάτι που «κρατά» ακόμα…!

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα με τις τηλεθεάσεις του Μαΐου, το MEGA είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης στο γενικό σύνολο, σημειώνοντας τα ίδια ποσοστά τηλεθέασης με το STAR. Ωστόσο, παρατηρώντας τις επιδόσεις των σταθμών τον ίδιο μήνα πριν από έναν χρόνο (δηλαδή τον Μάιο του 2015 που αναγράφονται στην παρένθεση) διαπιστώνεται ότι το STAR ναι μεν έχει κερδίσει σε έναν χρόνο, αλλά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (τον Απρίλιο του 2016 που οι μέσοι όροι αναφέρονται στο τέλος) διαπιστώνεται πτώση στην πορεία του στους πίνακες τηλεθέασης. Συνεπώς είναι πολλά τα συμπεράσματα που μπορεί κανείς να βγάλει από τον παρακάτω πίνακα, ανάλογα με τη… ματιά, αλλά το σίγουρο είναι ότι το MEGA παραμένει ακόμα σε «μάχιμη» θέση στον «πόλεμο» της τηλεθέασης.

Αναλυτικά, οι μέσοι όροι των τηλεοπτικών σταθμών τον Μάιο 2016 στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, καθώς και έναν χρόνο πριν, τον Μάιο του 2015 (όπως αναφέρονται εντός παρένθεσης), αλλά και τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο του 2016 (που αναφέρονται στη συνέχεια), είναι οι εξής:

Βέβαια, με την κρίση στο κανάλι της Μεσογείων να συνεχίζεται και να μην δίνεται οριστική λύση από τους μετόχους, θα δούμε αν συνεχίσει να… αντέχει ακόμα ή σιγά σιγά θα «φύγει» από το κοντρόλ των τηλεθεατών που θα βαρεθούν να βλέπουν για χιλιοστή φορά επαναλήψεις ίδιων προγραμμάτων…!
Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι ιδιαίτερα σήμερα το κλίμα στο κανάλι της Μεσογείων είναι πολύ βαρύ από τους εργαζομένους που συνεχίζουν να μην έχουν καμία επίσημη ανακοίνωση και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους! Γιατί το MEGA μπορεί να αντέχει, αλλά μόνο όσο υπάρχουν εργαζόμενοι που συνεχίζουν να βγάζουν στον αέρα το σήμα του…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε