Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κόρα Καρβούνη: Έχω ήδη έναν άνθρωπο ολόιδιο με μένα αλλά αισθάνομαι άκρως διαφορετική

Κόρα Καρβούνη: Έχω ήδη έναν άνθρωπο ολόιδιο με μένα αλλά αισθάνομαι άκρως διαφορετική
Φωτογραφία NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

“Έτσι κάνουν οι άνθρωποι. Όχι μόνο στη δουλειά και στη ζωή βάζουν ταμπέλες. Είναι άλλο ένα πρόβλημα της εποχής” σχολίασε η Κόρα Καρβούνη.

Η Κόρα Καρβούνη έδωσε συνέντευξη στο ladylike.gr και στην Λία Παπαϊωάννου και μίλησε για τις συγκρίσεις που υπάρχουν στο επάγγελμα του ηθοποιού και τη διαφορετικότητα που έχουν όλοι οι άνθρωποι, όπως και η ίδια με τη δίδυμη αδερφή της.

Έτσι κάνουν οι άνθρωποι. Όχι μόνο στη δουλειά και στη ζωή βάζουν ταμπέλες. Είναι άλλο ένα πρόβλημα της εποχής. Ζητάνε όλοι να είναι διαφορετικοί και όλοι βάζουν ταμπέλες. Άρα, καταστροφή.

Εσύ δεν προσπαθείς να κατηγοριοποιήσεις τους ανθρώπους κάπως μέσα στο κεφάλι σου;

Γιατί να το κάνω αυτό, αφού κάθε ένας είναι πάρα πολύ διαφορετικός; Αυτό είναι το μαγικό: ότι ο καθένας μας έχει μια δική του μαγική προσωπικότητα που όλοι θέλουν να της βάλουν μία ταμπέλα. Αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη της ταμπέλας και της ομάδας, δηλαδή να ανήκουν κάπου.

Είναι και μια ανάγκη του ανθρώπου αυτή την κατανοώ, όπως εγώ ανήκω κι εγώ σε μια ομάδα των ηθοποιών. Αλλά προσπαθώ να διατηρώ τη δική μου ταυτόχρονα διαφορετικότητα. Μην ξεχνάς ότι εγώ είμαι και δίδυμη. Έχω ήδη έναν άνθρωπο ολόιδιο με μένα και όμως αισθάνομαι άκρως διαφορετική.

Από μικρή σε ταύτιζαν με κάποιον κι εσύ δεν το ήθελες δηλαδή;

Ναι, δεν ήθελα, γιατί είναι άδικο. Αυτή η αδικία λοιπόν συμβαίνει συνεχώς στην κοινωνία και στους ηθοποιούς. Συμβαίνει και στους κωμικούς που δεν μπορούν να τους δουν σε δραματικό ρόλο και αντίστοιχα στους λεγόμενους δραματικούς, σε εμάς να μην μας βλέπουν σε ένα κωμικό ρόλο. Υπήρχε και ο άλλος διαχωρισμός ο «ποιοτικός ηθοποιός» και ο «τηλεοπτικός εμπορικός ηθοποιός».

Άλλη μεγάλη αδικία, διότι δεν έχουμε μόνο εμείς αδικηθεί, οι λεγόμενοι φερόμενοι θεατρικοί- ποιοτικοί, να δείτε πως έχουν αδικηθεί οι φερόμενοι εμπορικοί ηθοποιοί. Δεν τους έχουν δοθεί ευκαιρίες, δεν μπορούν να παίξουν στην Επίδαυρο, επί παραδείγματι. Πολύ άδικο, διότι όλοι μας μία ίδια δουλειά κάνουμε, θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε το κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Media Τελευταίες ειδήσεις