Κορονοϊός – Κάτια Νιάκαρη για τη νοσηλεία της: «Άκουγα τους γιατρούς να τρέχουν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Νιάκαρη, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό, από την οποία βγήκε νικήτρια, ύστερα από 20 μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν άκουσα τους γιατρούς να μου λένε ότι πρέπει να νοσηλευτώ ήταν Παναγία μου, θα τα καταφέρω να βγω από το νοσοκομείο; Θα ξαναδώ την οικογένειά μου;».

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Νιάκαρη, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό, από την οποία βγήκε νικήτρια.

Τα πρώτα συμπτώματα δεν την οδήγησαν να σκεφτεί ότι μπορεί να νοσεί από κορονοϊό, μιας και, όπως εξηγεί η ίδια, πρόσεχε πάρα πολύ και έπαιρνε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αρχικά είχε ημικρανία, και στη συνέχεια ένιωθε πολύ έντονη κόπωση, τόση που δεν κατάφερνε να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Το επόμενο σύμπτωμα που εμφανίστηκε ήταν ένα κάψιμο στη μύτη και ακολούθως έχασε την όσφρησή της. Ακολούθησε έντονο κάψιμο στο στομάχι και γαστρεντερικά συμπτώματα που κράτησαν 2-3 μέρες. Ύστερα εμφανίστηκαν τα πρώτα δέκατα.

«Τότε πήγα και έκανα το rapid test που έδειξε ότι ήμουν θετική, που όπως μου εξήγησαν οι γιατροί, για να βγει κάποιος θετικός με το rapid test σημαίνει ότι έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Την επόμενη μέρα ανέβασα υψηλό πυρετό, στο 39,5. Είχα πολύ έντονους πόνους στο στομάχι, βήχα, αν και έπαιρνα αντιβίωση στο σπίτι δεν με βοήθησε σε τίποτα, οπότε οι γιατροί μου συνέστησαν να διακομισθώ στο νοσοκομείο».

«Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που νοσούν», εξηγεί η Κάτια Νιάκαρη. «Ήταν δύσκολες οι συνθήκες μέσα στο νοσοκομείο. Αυτό που με συγκλόνισε πολύ ήταν που άκουγα εγώ η ίδια ανθρώπους, ηλικιωμένους κυρίως, που χρειάστηκαν τη νύχτα να μπουν στην εντατική… Έτρεχαν οι γιατροί, τους άκουγα μέχρι τα ξημερώματα, δεν ήταν καθόλου ευχάριστο…»

Όμως η Κάτια Νιάκαρη βγήκε νικήτρια από τη μάχη και δηλώνει ευγνώμων σε όσους της στάθηκαν: «Ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, που δίνουν πραγματικά μια πολύ μεγάλη μάχη, αλλά και στην οικογένεια της ΕΡΤ, που μου έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Survivor: Η μπλε ομάδα κοντά σε διάσπαση – Η απόφαση που διχάζει τους παίκτες

Survivor: Η μπλε ομάδα κοντά σε διάσπαση – Η απόφαση που διχάζει τους παίκτες

Survivor: Το παιχνίδι… μόλις αρχίζει. Αφού ολοκληρωθηκαν οι “ενισχύσεις” με νέους παίκτες και στις δύο ομάδες, όλες οι κόντρες βγαίνουν στην επιφάνεια. Μετά την απώλεια ... Διαβάστε περισσότερα
Ο Σπάικ Λι ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο Σπάικ Λι ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι προετοιμάζει σειρά ντοκιμαντέρ για την 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΗΒΟ, πρόκειται για ένα «ανεπανάληπτο ... Διαβάστε περισσότερα