Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κρίσιμες εξελίξεις στο MEGA

Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μετά από 6 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να κρατούν το MEGA στον αέρα που συνεχίζει να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις, ενώ παράλληλα αυξάνονται τα χρήματα στους δεσμευμένους από τις πιστώτριες τράπεζες λογαριασμούς της εταιρείας.

Έχοντας ξεπεράσει αρκετές φορές το «σημείο μηδέν» για να σταματήσει να εκπέμπει, το MEGA συνεχίζει να είναι στον αέρα, ενώ η άποψη ότι τελικά «οι μέτοχοι το βγάζουν από την πρίζα» γίνεται όλο και πιο έντονη στο κανάλι της Μεσογείων. Μετά από απόφαση λοιπόν αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε με τους μετόχους προκειμένου να μάθουν τα σχέδιά τους και να δουν αν υπάρχει «επόμενη μέρα» στον τηλεοπτικό σταθμό ή αν τελικά «θα τραβήξουν την πρίζα».

Η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε -είτε με μετόχους είτε με εκπροσώπους τους- αποτελείτο από μέλη των σωματείων των εργαζομένων αλλά και από ορισμένους εργαζόμενους. Για τα όσα ειπώθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις θα ενημερωθούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τα όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις αυτές αποδεικνύουν αληθή πολλά από όσα ακούγονται εδώ και καιρό στο παρασκήνιο… και όχι μόνο, αφού στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, ένας εκ των μετόχων, ο Φώτης Μπόμπολας είχε δηλώσει ότι «για τη σημερινή κατάσταση του MEGA φταίνε οι μέτοχοί του». Το ερώτημα όμως είναι αν είναι ευθύνη όλων των μετόχων!

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι πέρυσι, στα τέλη Οκτωβρίου, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Τηλέτυπος», Νίκος Πεφάνης, ζήτησε σε γενική συνέλευση από τους εργαζομένους να δεχθούν τη μείωση μισθών, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει το κανάλι να ανταπεξέλθει στις οικονομικές συγκυρίες, ενώ δεσμεύθηκε ο ίδιος ότι θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αν δεν γίνει θα παραιτηθεί. Τελικά έγιναν όλα… εκτός από την ΑΜΚ, ενώ παράλληλα οι πιστώτριες τράπεζες δέσμευσαν τους λογαριασμούς της εταιρείας. Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος των τριών βασικών μετόχων, υποστήριξε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων πως θέλει να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές και να υπάρξει σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου.  Ίσως λοιπόν είναι αληθή τα όσα υποστηρίζουν ορισμένοι αναφέροντας «ιστορικά γεγονότα» με όσα έχουν γίνει και ειπωθεί στο παρελθόν (βασισμένα και σε όσα έχουν ειπωθεί στο παρασκήνιο αλλά και στην εξεταστική επιτροπή), για το ποιοι θέλουν να κρατήσουν το MEGA στον αέρα… και ποιος όχι!

Σίγουρα πάντως το κανάλι της Μεσογείων που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 27 χρόνια «ζωής» του -σηματοδοτώντας και την έναρξη της ιδιωτικής πανελλαδικής εμβέλειας τηλεόρασης στη χώρα μας- βρίσκεται σε οριακό σημείο και αναμένονται εξελίξεις και από την πλευρά των εργαζομένων και από πλευρά μετόχων που φαίνεται ότι «σπάνε» τη σιωπή τους…! 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε