Πέμπτη, 29 Φεβ.
18oC Αθήνα

«Λύγισε» ο Αντώνης Ρέμος για τον Παντελή Παντελίδη

«Λύγισε» ο Αντώνης Ρέμος για τον Παντελή Παντελίδη

Μια ιστορία για τον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη μοιράστηκε ο Αντώνης Ρέμος, όταν το βράδυ της Πέμπτης (07.12.2023) βρέθηκε στο σπίτι του Fame Story.  

Κάποτε, ο Παντελής Παντελίδης και ο Αντώνης Ρέμος επέστρεφαν από τη Θεσσαλονίκη. Τότε, ο Παντελίδης είχε μιλήσει στον κριτή του Fame Story για ένα τραγούδι το οποίο έγραψε για φίλο του που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο. Μερικά χρόνια μετά, έμελλε αυτό το τραγούδι να γίνει το «τραγούδι του», όπως είπε συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος.

«Το καλό τραγούδι είναι τι σημαίνει καλό για τον καθένα σας προσωπικά. Δηλαδή τι αντιπροσωπεύει εσένα από τραγούδι; Ένα ηπειρώτικο. Εσένα ένα ποπ τραγούδι που έχει την αλήθεια μέσα του.

Ο Παντελής Παντελίδης είχε μια αλήθεια μέσα του. Δεν ήταν ούτε ο πιο μεγάλος στιχουργός ούτε ο πιο μεγάλος συνθέτης. Τέσσερα ακόρντα έβαζε, πέντε λέξεις έβαζε.

Ο τρόπος όμως που έβαζε τα ακόρντα και τις λέξεις ήταν μοναδικός. Ήταν σαν να ραπάρει, ήταν ράπερ στο λαϊκό τραγούδι.

Ιστορίες που τις είχε ζήσει με μια κοπέλα, είχε χωρίσει και ήταν βιωματικά τα τραγούδια του. Βέβαια μετά έγραφε κι άλλα αλλά τα πρώτα του, όλο το ξεκίνημα του, έγινε με βιωματικά τραγούδια. Μια ακόμα ιστορία για να κλείσω, που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.

Ταξιδεύουμε με τον Παντελή και με δυο φίλους από τη Θεσσαλονίκη και βάζει και ακούμε τα τραγούδια του. Είχε τότε ένα τραγούδι, το “Πίνω από εκεί ψηλά για σένα”. Λέει “το έχω γράψει για έναν φίλο που έπαθε ένα ατύχημα και σκοτώθηκε”.

  

Του λέω “αδελφέ θα σου πω κάτι, αυτό είναι το κομμάτι σου”. Και δυστυχώς μετά από χρόνια έγινε το κομμάτι του. Δηλαδή όταν έφυγε ο Παντελής» πρόσθεσε, με φωνή τρεμάμενη και εμφανή συγκίνηση, ο Αντώνης Ρέμος.

Media Τελευταίες ειδήσεις