Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Μάριος Αθανασίου: Δεν μπόρεσε να είναι αυτή η επιλογή μου και άδραξα άλλες ευκαιρίες

Μάριος Αθανασίου: Δεν μπόρεσε να είναι αυτή η επιλογή μου και άδραξα άλλες ευκαιρίες

Όσα είπε ο Μάριος Αθανασίου για την καλλιτεχνική του διαδρομή μέχρι και σήμερα.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Νάνσυ Νικολαϊδου με αφορμή την παράσταση “Δώρο Γενεθλίων” στο θέατρο Λαμπέτη όπου και αναφέρθηκε στην Επίδαυρο.

Ποιο ρόλο θα θέλατε να ερμηνεύσετε και δεν έχετε, μέχρι στιγμής;

Βγαίνοντας από τη σχολή είχα το όνειρο και την τεράστια επιθυμία να ερμηνεύσω κλασικά κείμενα και να υπηρετήσω τον λόγο των μεγάλων συγγραφέων. Όμως, για να σου είμαι και απόλυτα ειλικρινής, στην πορεία δεν μπόρεσε να είναι αυτή η επιλογή μου.

Δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα, ακολούθησα άλλα βήματα, άδραξα άλλες ευκαιρίες. Για παράδειγμα η τραγωδία «Αίαντας» του Σοφοκλή είναι ένα κείμενο που λατρεύω και πολύ θα ήθελα να είχε έρθει στα χέρια μου. Όμως, είπαμε, βάδισα σε άλλους δρόμους.

Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα στον πλανήτη;

Η Επίδαυρος είναι ένα παγκοσμίου φήμης θέατρο που μέσα από εκεί αυλίζει ο πολιτισμός όχι μίας χώρας, αλλά ενός ολόκληρου κόσμου. Η Επίδαυρος είναι το σημείο που φέρνει τους Έλληνες σε επαφή με την… αρχή τους, με την αρχή μας.

Μας γυρίζει 2.500 χρόνια και πριν και δεν το λέω από… μουσιακής απόψεως. Η Επίδαυρος για μένα είναι η μοναδική ίσως ανοιχτή πύλη για να περάσεις στο παρελθόν, για να γυρίσεις πίσω, για να ζήσεις την ιστορία.

Media Τελευταίες ειδήσεις