Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

MEGA: Το τελεσίγραφο των εργαζομένων για το «γκρίζο»

MEGA: Το τελεσίγραφο των εργαζομένων για το «γκρίζο»

Παραμένουν απλήρωτοι για επτά μήνες αλλά οι εργαζόμενοι του MEGA κρατούν το κανάλι «ζωντανό», ενώ συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των μετόχων με τις πιστώτριες τράπεζες. Τα χρήματα στους λογαριασμούς της εταιρείας αυξάνονται με τις πιστώτριες τράπεζες να τους κρατούν δεσμευμένους ζητώντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους μετόχους που όμως αντιδρούν, έχοντας να λύσουν και… εσωτερικές διαφωνίες τους.

Τα όρια όμως των απλήρωτων εργαζομένων που κρατούν ακόμα το κανάλι στην πρίζα έχουν εξαντληθεί, αντιμετωπίζοντας σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα ενώ οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρείας «φουσκώνουν». Παράλληλα, ενώ κανείς δεν τους λέει τι μέλλει γενέσθαι, υπάρχουν πληροφορίες για συναντήσεις τραπεζικών στελεχών αλλά και μετόχων με νέους επενδυτές που βλέπουν ότι το MEGA διατηρεί δυναμική στο τηλεοπτικό τοπίο. Ωστόσο φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες το MEGA κινδυνεύει με «γκρίζο» που σαφέστατα θα πλήξει τη δυναμική αυτή.

Το πρώτο «γκρίζο» έχει να κάνει με τη DIGEA που διεκδικεί τα χρήματα που της οφείλει το MEGA και που αν ακολουθήσει τη νόμιμη οδό τότε αρχικά θα «πειράξει» την ευκρίνεια του σήματος που αναμεταδίδει, ενώ αν δεν καλυφθούν ούτε τότε οι οικονομικές υποχρεώσεις από το «γκρίζο» θα περάσει στο «μαύρο» κόβοντας το σήμα του σταθμού. Το άλλο «γκρίζο» θα προκληθεί όπως φαίνεται από τους εξοργισμένους εργαζομένους που σε γενική συνέλευση αποφάσισαν πως αν έως το τέλος της βδομάδας δεν έχουν απαντήσεις θα ξεκινήσουν τις έντονες απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να μην προβάλλονται διαφημίσεις και να «παγώσουν» τα έσοδα στους δεσμευμένους λογαριασμούς.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, έχοντας δει και τις εξελίξεις… από όλες τις πλευρές: και των τραπεζών και των μετόχων. Το «τελεσίγραφο» αυτό είναι και η τελευταία προσπάθεια των απλήρωτων εργαζομένων, ενώ παράλληλα αυτές τις μέρες γίνονται ξανά συναντήσεις αντιπροσωπειών τους με τράπεζες και μετόχους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε