Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μελέτης Ηλίας και Βάσω Λασκαράκη μιλούν στο Newsit.gr για «Το σόι σου»

Μελέτης Ηλίας και Βάσω Λασκαράκη μιλούν στο Newsit.gr για «Το σόι σου»

Απόψε το βράδυ «ντύνονται» τους ρόλους τους και «Το σόι σου» επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο για να κάνει αυτό που απέδειξε ότι ξέρει να κάνει: να διασκεδάσει τους τηλεθεατές.

Ο ALPHA ξεκινά να προβάλλει καινούργια επεισόδια της σειράς που όπως αποδείχτηκε από τις μετρήσεις τηλεθέασης έγινε… σόι των τηλεθεατών. Λίγο πριν από την πρεμιέρα συναντήθηκα με τους δύο πρωταγωνιστές, τον Μελέτη Ηλία και τη Βάσω Λασκαράκη και η κουβέντα μας ξεκίνησε ρωτώντας τη γνώμη τους για το ποιοι πιστεύουν ότι είναι οι λόγοι επιτυχίας της σειράς!
 
Δεύτερη σεζόν για «Το σόι σου». Η σειρά, βάσει και των ποσοστών τηλεθέασης, απέδειξε ότι κέρδισε τους τηλεθεατές. Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι της επιτυχίας και που την αγάπησε ο κόσμος;
Μελέτης Ηλίας: Νομίζω πως μια σειρά πραγμάτων συντέλεσε στην επιτυχία της σειράς. Το καλογραμμένο σενάριο, η καλή σκηνοθεσία, η πολύ καλή σχέση που έχουμε μεταξύ μας οι ηθοποιοί σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία με την παραγωγή και το κανάλι. Συν το γεγονός ότι είναι πολύ προσιτή η σειρά σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στους μικρότερους τηλεθεατές που την έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα λόγω της οικογενειακής ατμόσφαιρας, αλλά και του σεβασμού που δείχνει στο μικρότερο ηλικιακά κοινό, χωρίς υστερίες, βωμολοχίες και δύσκολα θέματα στην κατανόησή τους.
Βάσω Λασκαράκη: Είναι μια οικογενειακή κωμωδία που όλη η οικογένεια βλέπει ευχάριστα. Τα επεισόδιά μας είναι αυτοτελή κι αυτό βοηθάει το τηλεοπτικό κοινό να το παρακολουθεί εύκολα. Από την άλλη, έχει πολλά πρόσωπα, πολλούς χαρακτήρες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε δίπλα μας, μέσα στην οικογένειά μας, στον εργασιακό μας  χώρο κι αυτές οι αναφορές κάνουν τη σειρά μια ευχάριστη συνήθεια!!!

-Βέβαια είναι πολύ νωρίς, μόλις η δεύτερη σεζόν, αλλά υπάρχουν συνάδερφοί σας που «φοβούνται» να συνεχίζουν στην ίδια σειρά γιατί θα «καούν». Το σκεφτήκατε ποτέ;
Μελέτης Ηλίας: Πιστεύω πως όταν κάνεις αυτό που αγαπάς με προσήλωση, συνέπεια κι επαγγελματισμό, ο κίνδυνος του να «καείς» είναι μικρότερος. Άλλωστε είναι στο χέρι του εκάστοτε ηθοποιού να διώξει από πάνω του το λεγόμενο «κάψιμο» με τις επιλογές που θα κάνει στην επόμενη δουλειά, αποφεύγοντας να διαλέξει κάτι παρόμοιο με τα χαρακτηριστικά του ρόλου που διαχειρίζεται τώρα.
Βάσω Λασκαράκη: Αυτή είναι μια καθαρά προσωπική άποψη, σύμφωνα με τις αντοχές και τα πιστεύω του καθενός, είναι δηλαδή κάτι εντελώς υποκειμενικό! Έχω συμμετάσχει τρεις σεζόν στην «Πολυκατοικία» και σχεδόν τρεις σεζόν στα «Κλεμμένα Όνειρα»,  οπότε μάλλον δεν ανησυχώ ότι μπορεί να «καώ»!

-Φέτος ανοίγετε και το «σπίτι» σας στο κοινό. Τι να περιμένουμε να δούμε;
Μελέτης Ηλίας: Το καινούριο σπίτι μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το ζευγάρι, Σάββας –  Λυδία σε πιο οικίες καταστάσεις. Όπως πραγματικά συμπεριφέρεται ένα ζευγάρι μόνο του χωρίς την παρουσία τρίτων της οικογένειας, με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει αυτή η κατάσταση, αλλά και με πολλές επισκέψεις στο σπίτι τους, ευχάριστες ή ενοχλητικές.
 
Βάσω Λασκαράκη: Φέτος, ο Σάββας και η Λυδία αποκτούν το χώρο τους κι αυτό θα βοηθήσει τους τηλεθεατές να γνωρίσουν καλυτέρα τους χαρακτήρες της σειράς και να δείτε την καθημερινότητά τους. Θα ανακαλύψουν ότι ο Σάββας κ η Λυδία τρέχουν στην κυριολεξία για να προλάβουν τα πάντα, όπως όλα τα ζευγάρια που εργάζονται, που έχουν δύο παιδιά και πολλές υποχρεώσεις, αλλά  φυσικά θα δει και  ένα σόι να διεκδικεί λίγο από το χρόνο τους !

-Τι ομοιότητες και τι διαφορές έχετε εσείς με τους ήρωες που υποδύεστε;
Μελέτης Ηλίας: Κοινά στοιχεία με τους ρόλους… μεγάλη κουβέντα! Σαφώς όταν υποδύεσαι έναν ρόλο ψάχνεις στοιχεία του εαυτού σου που έχεις, που κάποτε μπορεί να είχες, ή που μπορεί να έχεις σε μια τραβηγμένη κατάσταση στην οποία ακόμα δεν έχεις έρθει, αλλά προσπαθείς να φανταστείς πώς θα ήσουν αν ερχόταν. Βέβαια, άλλο να παίζεις έναν δολοφόνο άλλο έναν τραπεζικό υπάλληλο. Άλλο να παίζεις κωμωδία, άλλο δράμα. Πάντα το αποτέλεσμα μετράει, και το θέμα είναι να είσαι πειστικός γι’ αυτό που καλείσαι να κάνεις κάθε φορά.
Βάσω Λασκαράκη: Λογικό είναι να βάζουμε στους ήρωες κάποια προσωπικά μας χαρακτηριστικά. Έχω δώσει κι εγώ στη Λυδία λίγα νευράκια παραπάνω μερικές φόρες,  αλλά και μια χιουμοριστική ματιά για να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις !

-Γνωρίζω ότι η σειρά βασίζεται σε ξένο format. Η μέση ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, αλλά στο «Σόι» δεν γίνονται τέτοιες αναφορές. Πιστεύετε ότι αυτό βοηθάει τον τηλεθεατή να ξεχνάει τα προβλήματά του; Θα θέλατε η πλοκή να «ακουμπά» και πιο κοινωνικά θέματα;
Μελέτης Ηλίας: Η οικογένεια Σάββας –  Λυδία είναι απλοί υπάλληλοι χωρίς κάποια ιδιαίτερα έσοδα από τις δουλειές τους. Ίσα –  ίσα, για να τα βγάζουν πέρα με τις υποχρεώσεις τους στερούνται κάποιες απολαύσεις που είναι μεγαλύτερες από τις οικονομικές τους δυνατότητες και φυσικά έχουν τη βοήθεια από τους γονείς. Επίσης, η οικογένεια του Μιχάλη και της Όλγας περνάνε δύσκολα καθώς ο Μιχάλης είναι άνεργος πολλά χρόνια. Και σ’ αυτή την οικογένεια συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στις περισσότερος ελληνικές οικογένειες στις μέρες μας: αυτοί που βοηθούν για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Βέβαια κακά τα ψέματα, σήμερα υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας που βιώνουν τραγικές καταστάσεις, αλλά δε νομίζω ότι είναι εύκολο να αποτυπωθούν σε μια οικογενειακή κωμωδία που στόχος της είναι να προσφέρει το γέλιο στον κόσμο. Εύχομαι οι μέρες που θα έρθουν να είναι λιγότερο δύσκολες για όλους και κυρίως για τα νέα παιδιά που τώρα αρχίζουν να ονειρεύονται.
Βάσω Λασκαράκη: Με τόσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να φορτώσουμε τον κόσμο κι άλλο. Εμείς θέλουμε να μας βλέπει, να χαλαρώνει, να γελάει, να διασκεδάζει, να ξεχνιέται κι όχι να προβληματίζεται περισσότερο! Γίνονται κάποιες ελαφριές νύξεις κυρίως από το ρόλο του Μιχάλη που είναι άνεργος, αλλά πάντα με χιουμοριστικό τρόπο!

-Αν έπρεπε να δώσετε μία «συμβουλή» ή να κάνετε μία παρατήρηση στον ήρωα-ηρωίδα που υποδύεστε, ποια θα ήταν αυτή;
Μελέτης Ηλίας: Αυτό που θα ήθελα να πω στον Σάββα, τον ήρωα που υποδύομαι, είναι να ξυπνήσει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να μπορεί να χειρίζεται με πυγμή και αποφασιστικότητα τις δύσκολες καταστάσεις που ζει μεταξύ της γυναίκας του και της μητέρας του.
Βάσω Λασκαράκη: Να χαλαρώσει λιγάκι και να απολαύσει τις οικογενειακές στιγμές….! (Γέλια)

Το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, έχει τον τίτλο «Σύνδρομο Στοκχόλμης» και το σενάριο θέλει τη Λυδία (Βάσω Λασκαράκη) και τον Σάββα (Μελέτης Ηλίας) να τρώνε στο σπίτι των Τριαντάφυλλων, ενώ όμως οι αστυνομικές ταινίες που αγαπάει ο Βαγγέλης (Γιώργος Γιαννόπουλος) ζωντανεύουνε στο σπίτι των Χαμπέων. Ένας άγνωστος άντρας, κυνηγημένος από την αστυνομία, τρυπώνει στη μονοκατοικία τους με απρόβλεπτες και κωμικοτραγικές συνέπειες για όλους. Ο Βαγγέλης, η Χαρούλα (Ρένια Λουιζίδου) και η Μπέλα (Βίβιαν Κοντομάρη) πέφτουν όμηροι στα χέρια του και η σωτηρία τους μοιάζει αδύνατη, αφού σήμερα δεν προβλέπεται να τους επισκεφτεί κανένα απ’ τα υπόλοιπα παιδιά τους. Μια μάνα, όπως η Χαρούλα όμως, είναι δυνατόν να μην έχει το δικό της τρόπο επικοινωνίας μαζί τους ώστε να σωθούνε από υπνωτικά βελάκια, προτάσεις γάμου και έρευνες της αστυνομίας; Στο ρόλο του κλέφτη ο Γιώργος Ηλιόπουλος, στο ρόλο του αστυνόμου Α’ ο Ανδρέας Ζήκουλης και στο ρόλο του αστυνόμου Β’ ο Παναγιώτης Καρμάτης
 

 
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μορφονιός και το σενάριο οι Νίκος Μήτσας, Δήμητρα Τσόλκα, Αντώνης Ανδρής, Γωγώ Φώτου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα.
Στις 9 το βράδυ λοιπόν «Το σόι σου» επιστρέφει στον ALPHA και οι «Τριανταφυλλαίοι» και «Χαμπαίοι» αναλαμβάνουν να κάνουν τους τηλεθεατές να περάσουν καλά.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε