Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ναυτεμπορική: Στην Zofrank συμφερόντων Μελισσανίδη ο τίτλος της εφημερίδας

Ναυτεμπορική: Στην Zofrank συμφερόντων Μελισσανίδη ο τίτλος της εφημερίδας

Γυρίζει «σελίδα» η ιστορική εφημερίδα Ναυτεμπορική των αδελφών Αθανασιάδη, καθώς νωρίτερα μέσα στην ημέρα ολοκληρώθηκε ο δημόσιος διαγωνισμός, στον οποίο πλειοδότησε η κυπριακή εταιρεία Zofrank Holdings, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.   

Η εταιρεία πρόσφερε 7 εκατ. ευρώ, που αποτέλεσε και την υψηλότερη προσφορά έναντι των υπολοίπων που τη διεκδίκησαν, την Alter Ego συμφερόντων Β. Μαρινάκη, την Cairo της Do Value και την Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου.   Η Zofrank αποκτά τα αρχεία, τον τίτλο της εφημερίδας και του site, καθώς και τα πιεστήρια στη Λένορμαν.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ακίνητα, για τα οποία πραγματοποιήθηκε ξεχωριστός διαγωνισμός, την υψηλότερη προσφορά ύψους 4,15 εκατ. ευρώ κατέθεσε η Cairo Estate.  Τα ακίνητα διεκδίκησαν επίσης η Τεχνική Ολυμπιακή και η Alter Ego.

Η Ναυτεμπορική είναι ελληνική οικονομική εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945. Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς όπου και συνεχίζεται έκτοτε η έκδοσή της.  Αποτέλεσε την πρώτη σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των οικονομικών εφημερίδων της Ελλάδας, ενώ το site της βραβεύτηκε με το Grand Ermis και το Ermis Gold στην κατηγορία Best Media Site. 

Οι μετοχές της εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2000.  Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κάνοντας δεκτό το αίτημα της Eurobank τον Σεπτέμβριο του 2020.

Media Τελευταίες ειδήσεις