Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΝΕΡΙΤ: Δεν πωλείται… αλλά κλείνει!

ΝΕΡΙΤ: Δεν πωλείται… αλλά κλείνει!

Φωτιές άναψε η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ για την προκήρυξη διαγωνισμού που αφορά την εκτίμηση ακινήτων που ανήκουν στην κυριότητά της.

Διάφορα δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει ακόμα και στην πώληση μέρους της περιουσίας της κρατικής τηλεόρασης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) που σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιό της καταγγέλλει ότι «ενώ πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσουν, εντούτοις τα κτίρια στα οποία λειτουργούν αρκετοί από αυτούς, (Χανιά, Ρόδος, Κέρκυρα, Πάτρα, Ορεστιάδα, Ζάκυνθος, Πύργος, Καβάλα, Λάρισα, Βόλος, Κομοτηνή, Σέρρες, Φλώρινα) προωθούνται προς πώληση, καθώς αναρτήθηκε ήδη στη “Διαύγεια” προκήρυξη για την εκτίμηση της εμπορικής τους αξίας».

Μετά τα δημοσιεύματα αλλά και την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός για την εκτίμηση ακινήτων που ανήκουν στην κυριότητά τους «εξυπηρετεί τις ανάγκες κατάρτισης του ισολογισμού για την πρώτη υπερδωδεκάμηνη χρήση. Επισημαίνεται δε, ότι η διενέργεια του διαγωνισμού έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. 2623/09.12.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Επομένως, οι αναφορές σε οποιεσδήποτε άλλες προθέσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ ως προς την ακίνητη περιουσία της εταιρείας αποτελούν αποτέλεσμα λανθασμένης και προφανώς μη διασταυρωμένης πληροφόρησης των συντακτών επί του θέματος και δεν ανταποκρίνονται επ΄ ουδενί τρόπω στην αλήθεια».

Προς το παρόν λοιπόν η κυβέρνηση δεν πουλά περιουσία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα αλλά προχωρά στο κλείσιμο της ΝΕΡΙΤ μελετώντας τη μετάβαση στην ΕΡΤ χωρίς όμως να έχουν αποσαφηνιστεί βασικές δομές της λειτουργίας της, όπως το πόσοι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου τα… ραβασάκια στο Μαξίμου με ονόματα που θα την στελεχώσουν πληθαίνουν καθημερινά αποδεικνύοντας ότι είναι δύσκολο να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που ενώνει την εκάστοτε κυβέρνηση με τα όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε