Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νίκη Παλληκαράκη: Αυτό ήταν κάτι που με πίεσε και με βάραινε πολύ

Νίκη Παλληκαράκη: Αυτό ήταν κάτι που με πίεσε και με βάραινε πολύ

“Ίσως να ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της όποιας επικοινωνίας με τη μητέρα μου” ομολογεί η Νίκη Παλληκαράκη.

Για την περιπέτεια που αντιμετώπισε η αγαπημένη της μητέρα με την υγεία της καθώς και το πρόσφατο φευγιό της μίλησε από καρδιάς η Νίκη Παληκαράκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. 

Παρ’ όλα αυτά που βιώσατε, μείνατε βράχος δίπλα στη μητέρα σας που έπασχε από άνοια και “έφυγε” πέρυσι την άνοιξη στη Γιορτή της Μητέρας. Του συγχωρέσατε τους γονείς σας; Πως είναι να μη σε θυμάται ο ίδιος σου ο γονιός λόγω άνοιας;

Ήταν συνειδητή επιλογή μου, παρόλο που το να βλέπεις την ανημπόρια του δικό σου ανθρώπου σωματική και πνευματική, να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα είναι εξαιρετικά επώδυνη κατάσταση, κυρίως γιατί καταλαβαίνεις πως είναι και μη αναστρέψιμη. Και τους δυο, πάντως, δεν προσπάθησα να τους συγχωρήσω, αλλά να τους κατανοήσω. Ίσως αυτός να ήταν και ο πιο ουσιαστικός δρόμος για τη συγχώρεση.

Μέχρι τελευταία στιγμή δεν της είπατε πως είχε πεθάνει ο πατέρας σας. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;

Ίσως να ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι της όποιας επικοινωνίας. Για να την προστατέψω, έπαιζα θέατρο για τον πατέρα μου και δυστυχώς δεν ήθελε για τίποτα άλλο να μιλάμε παρά μόνο γι’ αυτόν. Κι αυτό ήταν κάτι που με πίεσε και με βάραινε πολύ.

Media Τελευταίες ειδήσεις