Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Νίκος Καζαντζάκης»: Μία ταινία που προϊδεάζει πολύ θετικά…!

«Νίκος Καζαντζάκης»: Μία ταινία που προϊδεάζει πολύ θετικά…!

Είναι κάποιες φορές που ακόμα και με την είδηση για κάτι που ετοιμάζεται προϊδεάζεσαι θετικά για το αποτέλεσμα. Και δεν είναι τυχαίο όταν όλοι οι συντελεστές εγγυώνται για αυτό.

Ο λόγος για την καινούργια ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Νίκος Καζαντζάκης» που σε λίγο καιρό οι κάμερες θα πιάσουν δουλειά με σκοπό να βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο χρόνο, το 2017, με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου έλληνα λογοτέχνη.

Ο Γιάννης Σμαραγδής ολοκλήρωσε το καστ της ταινίας και τα γυρίσματα της καινούργιας κινηματογραφικής ταινίας του θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου από τη γενέτειρά του Νίκου Καζαντζάκη, την Κρήτη και τον οποίο σε νεαρή ηλικία θα ενσαρκώσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, ενώ το ρόλο του γηραιού Καζαντζάκη θα υποδυθεί ο Στέφανος Ληναίος.

Πολλοί ακόμα σημαντικοί έλληνες ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν στην καινούργια ταινία του Γιάννη Σμαραγδή. Συγκεκριμένα, στο ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου, του Γιώργη Ζορμπά ο Θοδωρής Αθερίδης, του Άγγελου Σικελιανού ο Νίκος Καρδώνης, ενώ στο ρόλο της μητέρας του Καζαντζάκη η Μαρία Σκουλά και στο ρόλο του πατέρα του ο Αργύρης Ξάφης. Τη Μελίνα Μερκούρη θα ενσαρκώσει η Ζέτα Δούκα, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, την Εύα Σικελιανού η Αμαλία Αρσένη, τον Ελ Γκρέκο ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, τον ιερωμένο ο Στάθης Ψάλτης, τον καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρολιάκος, τον καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης, ενώ σε χαρακτηριστικούς ρόλους θα δούμε και τους Έρση Μαλικένζου, Όλγα Δαμάνη, Τερέζα Κουίκ, Νίκο Κορομβόκη και την Ελληνοαμερικανίδα Anthoula Katsimatides.

«Μοιάζω σαν τα χελιδονόψαρα από τις τοιχογραφίες της Κνωσού που πηδάνε έξω από το νερό χωρίς να υπολογίζουν το θάνατο ή την πτώση γιατί ίσως θέλουν να γίνουν πουλιά. Και εγώ, μ’ αυτή τη ταινία, πηδάω στο χείλος της αβύσσου μήπως και για λίγο φτερουγίσω σαν χελιδόνι ή αηδόνι, κελαηδώντας την αμόλευτη Αγάπη.», σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής λίγο πριν το πρώτο «πάμε» των γυρισμάτων και ξεκινήσει μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, να «ζωντανεύουν» το σημαντικό έλληνα λογοτέχνη.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε