Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νίκος Κοκλώνης: Το χρονικό της έρευνας για οικονομικές απάτες και ξέπλυμα χρήματος

Νίκος Κοκλώνης: Το χρονικό της έρευνας για οικονομικές απάτες και ξέπλυμα χρήματος

«Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». Με αυτά τα λόγια ο παρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, Νίκος Κοκλώνης, θέλησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα σχετικά με τη δέσμευση της περιουσίας του για μεγάλες οφειλές στο δημόσιο.

Σημειώνεται πως μετά το δημοσιεύματα ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης απάντησε μέσω social media διαψεύδοντας όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Το χρονικό

Το μεσημέρι της Πέμπτης (23.2.2023) δημοσιεύματα έκαναν γνωστό πως η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τηλεοπτικού παραγωγού, καθώς και 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 21). 

Από την έρευνα της Αρχής και το πολυσέλιδο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής προέκυψε ότι ο εν λόγω τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο δημόσιο από φόρους και λοιπά περίπου 22.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο παραγωγός φέρεται να είχε στήσει εικονικές εταιρείες (15-16), ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του, ενώ ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής εμφανίζεται να συμμετέχει σε όλες τις εταιρείες.

Ο αντιεισαγγελέας ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του παραγωγού και των συνεργατών για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η απάντηση του Νίκου Κοκλώνη

Ο παρουσιαστής έσπευσε να απαντήσει μέσω social media λέγοντας πως οι εταιρείες του έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα, ενώ ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί για κάποιον νέο έλεγχο. Ο ίδιος σημείωσε πως: «Σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο».

Σε νεότερη ανάρτησή του ο ίδιος σημείωσε πως: «Όσο για τα χρήματα που πήρα από το δημόσιο είναι 0. Δείτε και την απάντηση του υπουργείου! Οι φήμες έφτασαν πρώτα άλλου τυχαίο; Κατά τα αλλά δεν είναι πολιτικό θέμα. Δεν θα σας κάνω την χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά».

Παράλληλα, στην απάντησή του είχε επισυνάψει την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης που διέψευδε εμπλοκή με την εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS». 

Media Τελευταίες ειδήσεις