Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νόστιμη γη… και στα χιόνια!

Νόστιμη γη… και στα χιόνια!

Αν και πριν από μερικούς μήνες υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ο ALPHA «κόβει» την εκπομπή, τελικά όπως και τότε είχα αναφέρει, ο Βασίλης Καλλίδης όχι μόνο δεν σταματά την εκπομπή του, αλλά το κανάλι της Κάντζας θέλει να «μαγειρέψει» κι άλλα επεισόδια με τη «Νόστιμη γη» του γνωστού σεφ.

Προς το παρόν είναι προγραμματισμένο να βγουν στον αέρα τα έξι ακόμα επεισόδια που είχαν εγκριθεί και η εκπομπή επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με τον Καλλίδη να μαγειρεύει στα χιόνια. Η «Νόστιμη γη» θα μας ταξιδέψει στα Καλάβρυτα κι όπως μου είπε ο ίδιος «Κατενθουσιάστηκα με το μέρος! Ευχαριστήθηκα να κάνω σκι σε μία από τις πιο επικίνδυνες πίστες, αλλά έφαγα κι εγώ τις τούμπες μου! Το γύρισμα στις πίστες είχε πολύ σασπένς, γιατί ο σκηνοθέτης μας δεν ήξερε σκι και προσπαθούσε να ισορροπήσει για να μην του πέσει η κάμερα, ώσπου στο τέλος την πήρα εγώ στα χέρια μου και τράβηξα πλάνα!».

Ωστόσο, εκτός από τις… τούμπες όσοι βρέθηκαν εκεί, στο γύρισμα της εκπομπής, έφαγαν και πολύ ωραία, αφού ο γνωστός σεφ μαγείρεψε στο χιόνι. «Στο τέλος τους δικαίωσα φτιάχνοντάς τους μία πεντανόστιμη γίδα με μακαρόνια, η οποία τους άφησε όλους χορτάτους! Μπορεί το γύρισμα να μας δυσκόλεψε, γιατί είχε πολύ κρύο και πάγο, αλλά το αποτέλεσμα μετράει… και ήταν το επιθυμητό: χαρούμενα πρόσωπα!», μου τόνισε ο Βασίλης Καλλίδης που αποδεικνύει στην κάμερα πως οι καιρικές συνθήκες δεν στέκονται εμπόδιο στα μαγειρέματά του.

Εκτός όμως, από το χιονισμένο βουνό ο Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει μέσα από την εκπομπή του και στην υπέροχη πόλη των Καλαβρύτων όπου εκεί μαγείρεψε και για μαθητές μικρού σχολείου μηλοπιτάκια και όπως μου είπε «Δεν θα ξεχάσω ένα παιδάκι που ήθελε να φάει όλα τα μηλοπιτάκια στο ταψί και μόλις είδε άλλα παιδάκια να πλησιάζουν και να παίρνουν, έβαλε τα κλάματα! Συγκλονιστικό!».

Ο γνωστός σεφ μαγειρεύει και στην πλατεία των Καλαβρύτων, ενώ οι κάτοικοι έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι με χορό και τραγούδι. «Περάσαμε τέλεια! Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις φωτιές μέσα σε βαρέλια που υπήρχαν στο κέντρο της πλατείας και γύρω – γύρω χορεύανε παραδοσιακά συγκροτήματα; Τις πανσέτες με το ανθότυρο και τον παστουρμά που κέρασα τον κόσμο που ήταν εκεί και όλοι μου ζητάγανε τη συνταγή ή τους εστιάτορες των γύρω καταστημάτων που με κεράσανε ο καθένας την υπέροχη σπεσιαλιτέ του και έσκασα κυριολεκτικά στο φαΐ;», μου είπε ο Βασίλης Καλλίδης για την εκπομπή του που θα μεταδοθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου μέσα από τη συχνότητα του ALPHA και που θα αποδείξει πως τα υπέροχα Καλάβρυτα είναι πραγματικά «Νόστιμη γη».

Αξίζει δε να σημειώσω ότι στις υπόλοιπες εκπομπές που θα προβληθούν μέσα στη σεζόν ο Βασίλης Καλλίδης εκτός από τα Καλάβρυτα έχει επισκεφτεί ήδη το Καρπενήσι και το Πήλιο, ενώ αύριο  Πέμπτη θα βρεθεί στη Χίο για να κάνει γύρισμα και να μας δείξει τις τοπικές συνταγές και προϊόντα.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε