Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ντοκιμαντέρ στο Netflix: Madoff και Break Point με Τσιτσιπά και Σάκκαρη τον Ιανουάριο

Ντοκιμαντέρ στο Netflix: Madoff και Break Point με Τσιτσιπά και Σάκκαρη τον Ιανουάριο

Για τους λάτρεις των ντοκιμαντέρ, το Netflix φέρνει τον Ιανουάριο το… «Τέρας της Γουόλ Στριτ», ένα θρίλερ και… δυο Έλληνες ανάμεσα σε άλλους τενίστες.

Στις 4 Ιανουαρίου ανεβαίνει στο Netflix το ντοκιμαντέρ «Μέιντοφ: Το τέρας της Γουόλ Στριτ» και ρίχνει φως στην απάτη που έστησε ο Μπέρνι Μέιντοφ.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τη διαβόητη πυραμίδα Πόντσι, αξίας 64 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη στην ιστορία, που οργάνωσε παγκοσμίως ο Μπέρνι Μέιντοφ και κατέστρεψε τις ζωές αμέτρητων επενδυτών που είχαν εμπιστευτεί τον ευυπόληπτο άντρα της Γουόλ Στριτ.

Με μοναδική πρόσβαση σε πληροφοριοδότες, εργαζομένους, ερευνητές και θύματα, καθώς και ακυκλοφόρητες βιντεοσκοπημένες καταθέσεις του ίδιου του Μέιντοφ, σειρά ντοκιμαντέρ σε τέσσερα μέρη ακολουθεί την άνοδό του, από το ταπεινό του ξεκίνημα σε έναν από τους ισχυρότερους χρηματιστές της Γουόλ Στριτ με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Μέσα από μια οπτικά πρωτοποριακή προσέγγιση και έναν απολαυστικό τόνο οικονομικού θρίλερ που κόβει την ανάσα, ο παραγωγικός σκηνοθέτης Τζο Μπέρλιντζερ (Συζήτηση με έναν Δολοφόνο, Στη Σκηνή του Εγκλήματος, Brother’s Keeper) αποκαλύπτει τη γέννηση και, για πρώτη φορά, τους μηχανισμούς της αθέμιτης επιχείρησης επενδυτικών συμβουλών του Μέιντοφ, φανερώνοντας πως η απάτη δεν ήταν απλώς το πνευματικό παιδί μιας σατανικής ιδιοφυΐας, όπως πολλοί πίστεψαν.

Η σειρά “Μέιντοφ: Το Τέρας της Γουόλ Στριτ” αποκαλύπτει μια ομάδα συνωμοτών και ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα γεμάτο θεσμούς που ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα στραβά μάτια στην ύποπτη συμπεριφορά του Μέιντοφ, οδηγώντας στο προφανές βασανιστικό ερώτημα: θα μπορούσε να ξανασυμβεί μια τόσο κραυγαλέα και καταστροφική απάτη;

Τα ντοκιμαντέρ που έρχονται στο Netflix

04/01/2023
ΜΕΪΝΤΟΦ: Το Τέρας της Γουόλ Στριτ / MADOFF: The Monster of Wall Street

Μια σειρά ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του επενδυτή Μπέρνι Μέιντοφ, ο οποίος οργάνωσε μία από τις μεγαλύτερες πυραμίδες Πόντσι στην ιστορία της Γουόλ Στριτ.

10/01/2023
Οτοστόπ με ένα Τσεκούρι / The Hatchet Wielding Hitchhiker

Αυτό το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την πορεία ενός ανέμελου περιπλανώμενου από τη στιγμιαία ψηφιακή δόξα στην απότομη πτώση που τον οδήγησε στη φυλακή.

Είναι η αληθινή ιστορία του Κέιλεμπ “Κάι” ΜακΓκίλβερι, ενός άστεγου νομά ο οποίος, αφού έσωσε μια γυναίκα από μια βίαιη επίθεση, έγινε αμέσως ένας celebrity που διεκδίκησαν οι παραγωγοί τηλεοπτικών ριάλιτι και λάτρεψαν οι φαν – μέχρι που το όνομά του σπιλώθηκε από έναν φόνο.

13/01/2023
Μπρέικ Πόιντ / Break Point

Σειρά ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί επαγγελματίες τενίστες, εντός και εκτός τερέν, σε μια σκληρή αγωνιστική σεζόν. Ανάμεσά τους και οι δικοί μας, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Από τους δημιουργούς του “Formula 1: Οδηγός… Επιβίωσης”, το Break Point ακολουθεί μια εκλεκτή ομάδα κορυφαίων αθλητών τένις, εντός και εκτός γηπέδου, καθώς αγωνίζονται σε εξουθενωτικά Grand Slam και τουρνουά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το όνειρό τους; Να σηκώσουν ψηλά ένα τρόπαιο και να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Καθώς μερικοί από τους θρύλους του τένις πλησιάζουν στο τέλος της καριέρας τους, δίνεται η ευκαιρία στη νέα γενιά να διεκδικήσει τη δόξα. Το Break Point παρακολουθεί από κοντά αυτούς τους αθλητές κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς αγώνων σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των διοργανώσεων ATP και WTA.

Από τραυματισμούς που απειλούν την καριέρα τους και συναισθηματικές καταρρεύσεις, μέχρι θριαμβευτικές νίκες και προσωπικές στιγμές εκτός γηπέδου, οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από τα παρασκήνια την πιεστική ζωή μερικών από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου.

Media Τελευταίες ειδήσεις