Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Alpha, ο Λαζόπουλος και το παντεσπάνι

Ο Alpha, ο Λαζόπουλος και το παντεσπάνι

Δεν μας έφτανε ότι παρά την ανεργία, τη φορολόγηση και όσα ακόμα… ευχάριστα συμβαίνουν στη χώρα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι το τηλεοπτικό τοπίο, έχουμε και τη κόντρα Λαζόπουλου με ALPHA.

 Κόντρα; Ή… παραφουσκωμένα λόγια και καταστάσεις για να έχουν να λένε και να γράφουν; Ποια είναι η αλήθεια σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα; Θα γίνει… εξεταστική επιτροπή; Μήπως η βουλή ορίσει και κάποια ειδική επιτροπή για να συζητήσουν το θέμα πιο… ειδικά, ως η Ελευθερία στο λόγο που δικαιούνται να έχουν όσοι βγαίνουν μπροστά από την κάμερα ώστε να εκφράζουν την άποψή τους χωρίς να ακούν τη «γραμμή του καναλάρχη»;

Σόρι κιόλας, αλλά αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι το ζητούμενο στο τηλεοπτικό τοπίο -και όχι μόνο!- στο να εκφράζονται δηλαδή οι απόψεις, να τις ακούν οι τηλεθεατές, να τις δέχονται ή όχι, να ταυτίζονται ή να διαφωνούν με αυτούς που τις εκφράζουν; Είτε αυτές οι απόψεις είναι για το τι φόρεσε η κάθε «αναγνωρίσιμη» σε μία δημόσια εμφάνιση, είτε για το αν πρέπει να πέσει «μαύρο» σε κάποια κανάλια, είτε καλώς έκανε η κυβέρνηση και «κόβει τις συντάξεις», είτε… είτε… είτε…! Κι ενώ λοιπόν ο κόσμος καίγεται, ξαφνικά… καιγόμαστε για το αν θα παραμείνει ο Λάκης Λαζόπουλος στον ALPHA, έχοντας εκφράσει την άποψη ότι ορθώς κάνει η κυβέρνηση που θέλει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

Βέβαια αν με όσα κάνει η κυβέρνηση βάζει τάξη ή όχι… είναι άλλο θέμα. Το μελάνι όμως που έχει χυθεί για την «κόντρα Λαζόπουλου με ALPHA» είναι τόσο πολύ που σε κάνει να απορείς όχι για το… ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι «ορθώς να κοπεί αφού πήγε κόντρα στις επιθυμίες του σταθμού»!

Σαφέστατα το να «φτύνεις το ψωμί που τρως» είναι κάτι που προκαλεί αγανάκτηση, ιδιαίτερα σε αυτόν που σου το έχει δώσει, ακόμα κι όταν αυτός κέρδισε το δικό του «ψωμί» από το έργο σου. Στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι σίγουρο ότι ακόμα και αν υπάρξει «διαζύγιο» Λαζόπουλου-ALPHA θα υπάρξουν άλλοι που θα θελήσουν να δώσουν… παντεσπάνι στον Λαζόπουλο που, για να μην ξεχνιόμαστε, και την περυσινή σεζόν βρέθηκε με το «Τσαντίρι» του στην κορυφή της τηλεθέασης.

Και για να βάζουμε και λίγο τα πράγματα στη θέση τους: από το τέλος της περυσινής σεζόν, το καλοκαίρι, πριν ξεσπάσει η «κόντρα» μεταξύ τους, ALPHA και Λαζόπουλος είχαν αποφασίσει πως το «Τσαντίρι» δεν θα έβγαινε αυτή τη χρονιά. Προσοχή: αυτή τη χρονιά, δηλαδή έως το τέλος του 2016. Τόσο οι θεατρικές υποχρεώσεις του Λαζόπουλου, όσο και κάποιες άλλες επαγγελματικές επαφές για το εξωτερικό δεν του δίνουν τον ελεύθερο χρόνο για να τραβήξει… κουρελού.

Και αυτούς τους μήνες, με την κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο να είναι… θολή, ίσως να είναι καλύτερα να μην ανοίξει το «Τσαντίρι». Και αυτούς τους μήνες, με την κατάσταση στο πολιτικό τοπίο να είναι αβέβαιη, ίσως να μην θέλει να μιλήσει. Πάντως για να βάζουμε και τα πράγματα στη θέση τους μπορεί η σχέση Λάκη Λαζόπουλου με ALPHA να μην είναι και στην καλύτερη φάση τους αλλά όπως είπα «το ψωμί δίνεται και από τις δύο πλευρές» και αυτό το γνωρίζουν αμφότερες, δημιουργός και τηλεοπτικός σταθμός-επιχείρηση.

Δεν είναι τυχαίο που με όσα έχουν γίνει ο ALPHA εξακολουθεί να είναι χορηγός επικοινωνίας στη θεατρική δραστηριότητα του Λαζόπουλου. Και αν θέλετε και μία πρόβλεψη… το «Τσαντίρι» μάλλον δεν έχει ολοκληρώσει την πορεία του στο σταθμό της Κάντζας, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι σίγουρο πως δεν έχει ολοκληρώσει την πορεία του στο τηλεοπτικό τοπίο…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε