Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο ALPHA τα «χώνει» στις ελληνικές σειρές!

Ο ALPHA τα «χώνει» στις ελληνικές σειρές!

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της ευρύτερης οικονομικής κρίσης, η εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας βρίσκεται σε ύφεση. Παρ’ όλα αυτά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι γίνονται προσπάθειες να υπάρχουν ελληνικές σειρές, έστω κι αν ορισμένες φορές είναι… φτηνιάρικες –και οικονομικά, αλλά κυρίως αισθητικά- που ίσως θα ήταν καλύτερα να μην τις έκαναν.

Ωστόσο την επόμενη σεζόν ο ALPHA, εκτός από τις σειρές «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου» προγραμματίζει να βγάλει στον αέρα μία καινούργια ελληνική σειρά με τίτλο «Η λέξη που δεν λες». Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Κρήτη και οι συντελεστές της προϊδεάζουν για ένα ευχάριστο και άριστης ποιότητας τηλεοπτικό πρόγραμμα, με τη σκηνοθεσία να υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης και πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Καταλειφό, Μαρία Πρωτόπαπα, Βασίλη Μπισμπίκη, Μάξιμο Μουμούρη, Αργύρη Ξάφη, Ντίνα Μιχαηλίδου και Πηνελόπη Τσιλίκα.

Αυτό όμως που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι ότι παρά την οικονομική κρίση ο ALPHA δεν τσιγκουνεύτηκε τα χρήματα, δεν έριξε τον πήχη με τη δικαιολογία της «οικονομικής κρίσης» για να κάνει μία παραγωγή κατώτερη του θεμιτού αποτελέσματος, αλλά αποφάσισε να ποντάρει ακόμα περισσότερο στην παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας «χώνοντας» μάλιστα αρκετά χρήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου το κάθε επεισόδιο της σειράς κοστίζει γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για αυτή την περίοδο. Το ότι όμως ο ALPHA και ο σκηνοθέτης βεβαίως, βεβαίως δεν έβαλαν… νερό στο κρασί τους, αλλά δίνουν τα απαιτούμενα χρήματα για να γυριστεί μία τέτοια παραγωγή στις μέρες μας είναι σίγουρα αξιοσημείωτο. Και για να μην γίνει καμία… κατά λάθος λανθασμένη εκτίμηση για «υπέρογκες αμοιβές» συντελεστών οφείλω να σημειώσω ότι η σειρά έχει αυξημένο κόστος λόγω των πολλών εξωτερικών γυρισμάτων, αφού δεν είναι σε κάποιο έτοιμο στούντιο, αλλά γυρίζεται σε φυσικούς χώρους. Έτσι όμως ο σκηνοθέτης και ο τηλεοπτικός σταθμός βεβαίως, βεβαίως, θα «αποτυπώσουν» καλύτερα το κλίμα της ιστορίας δίνοντας την απαραίτητη αισθητική.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με τα χρήματα αυτά που ο ALPHA επενδύει στην παραγωγή ελληνικής σειράς θα μπορούσε να τα δώσει για να κάνει κάποιο talent show που ίσως και να του έφερναν υψηλότερες τηλεθεάσεις. Αν μη τι άλλο λοιπόν οφείλουμε να χαιρετήσουμε την απόφαση και τακτική του τηλεοπτικού σταθμού της Κάντζας που μπορεί να έχει βγάλει το κάκιστης ποιότητας και αισθητικής πρόγραμμα «Οικογενειακές ιστορίες», αλλά εκεί που δεν το περιμέναμε αποφάσισε να… πει τη «Λέξη» του, δίνοντας και την ελπίδα στους τηλεθεατές ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί ανεβάζοντας έτσι περισσότερο την ποιότητα παραγωγής… και αισθητικής, βεβαίως, βεβαίως…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε