Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Καλλίδης κάνει εκπομπή με τη μητέρα του

Ο Καλλίδης κάνει εκπομπή με τη μητέρα του

Εδώ και χρόνια ο Βασίλης Καλλίδης δείχνει μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές τις συνταγές του, ενώ τη φετινή σεζόν, μέσα από την εκπομπή του «Νόστιμη γη» ταξιδεύει σε μέρη της Ελλάδας για να μας δείξει τοπικά εδέσματα και προϊόντα.

Αυτή τη βδομάδα ο γνωστός σεφ επισκέπτεται την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Θεσσαλονίκη και όπως μου είπε, «δεν γίνεται να μην πας Θεσσαλονίκη και να μην περάσεις τέλεια! Από πού να αρχίσω; Τα βράδια όλοι οι δρόμοι και τα μαγαζιά είχαν παντού κόσμο. Και όταν λέω κόσμο, εννοώ παρέες με νέους, φοιτητές και μη, που χορεύανε παντού! Γινόταν χαμός! Όλο το κέντρο ήταν ένα πάρτι! Γιατί οι Θεσσαλονικείς τη νύχτα δεν κοιμούνται, διασκεδάζουν! Οι βόλτες στην πόλη, αλλά και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ήταν απολαυστικές και ξαναθυμήθηκα τα χρόνια που έμενα εκεί. Τι ωραίες αναμνήσεις! Τα μαγαζιά; Ένα κι ένα! Να πω για την καλύτερη πίτσα; Τον καλύτερο πατσά; Την ωραιότερη μπουγάτσα; Τα υπέροχα cupcakes; Ή μήπως να πω για τα μοναδικά και all time classic τρίγωνα;».

Ωστόσο οι συνεργάτες του έκαναν και μία ευχάριστη έκπληξη στον Βασίλη Καλλίδη, αφού έφεραν τη μητέρα του στο γύρισμα και μάλιστα ο γνωστός σεφ ευχαριστήθηκε πολύ τα φαγητά που έφτιαξαν διάφορες μαμάδες. «Η πεθερά μίας φίλης μου, η κυρία Φανή, είχε καλέσει 2-3 φίλες της, ανάμεσά τους και τη μητέρα μου, τάχα μου για απογευματινό καφέ και με το που φτάνω εκεί και μπαίνω μέσα… τι να δω; Ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά μαμάδων! Και ήταν όλα νοστιμότατα!», λέει ο Βασίλης Καλλίδης.

Την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 20:00, λοιπόν ο Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί στη «Νόστιμη γη» της Θεσσαλονίκης, συστήνοντάς μας τις αγαπημένες του λιχουδιές. Ένα επεισόδιο με έντονο και το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής,  καθώς η εκπομπή επισκέπτεται καλλιέργειες με κριθάρι που προορίζονται για παραγωγή μπύρας, ενώ ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του στον ALPHA μαγειρεύει κεφτέδες με σάλτσα μπύρας και τηγανιά από λουκάνικα για τους αγρότες και ετοιμάζει αυθεντική σκορδαλιά με ψωμί του τοστ, τηγανιτό μπακαλιάρο, ρολά σφολιάτας με μακεδονικό χαλβά κακάο και φρουτοσαλάτα με ταχίνι, ενώ μαγειρεύει ακόμα και εν πλω κοφτό μακαρονάκι με σουπιές. Να αναφέρω μάλιστα ότι το οδοιπορικό του Βασίλη Καλλίδη στη συμπρωτεύουσα θα είναι σε δύο επεισόδια, για να απολαύσουμε όσο περισσότερο τη «Νόστιμη γη» της Θεσσαλονίκης.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε