Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Λάκης Λαζόπουλος πάει κόντρα… στο no budget!

Ο Λάκης Λαζόπουλος πάει κόντρα… στο no budget!

Ξεκίνησε την προσπάθειά του πριν τρία χρόνια και για ακόμα μία φορά, απέδειξε πως ό,τι βάλει στο μυαλό του, το καταφέρνει.

Έτσι, κόντρα στη «no budget εποχή» που διανύουμε, ο Λάκης Λαζόπουλος δημιούργησε το «Low Budget Festival», αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα δεν είναι θέμα χρημάτων. Αυτή τη χρονιά λοιπόν, ο Λάκης μας συστήνει 10 θεατρικές παραστάσεις που θα γίνουν στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» και η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ. Στο σημείωμά του μάλιστα, ο Λαζόπουλος αναφέρει ότι:

«Στην εποχή του no budget, πάλι καλά… Το Low Budget Festival είναι για τρίτη χρονιά έτοιμο να παίξει με όρους τέχνης κι όχι αγοράς. Έτοιμο να παρουσιάσει αυτό που θέλουν οι δημιουργοί κι όχι οι επιχειρηματίες. Μια καινούργια παρέα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και 10 νέες παραγωγές ξεκινούν από το γκαράζ της Πειραιώς για να μας γειώσουν με το ουσιώδες και το πρωταρχικό. Το θέατρο είναι οι άνθρωποί του. Είναι οι γοητευτικές περιπλοκές των σχέσεων επάνω στη σκηνή. Είναι οι μνήμες που μεταφέρει. Είναι το πρόσχημα για να πεις αυτά που θέλεις. Είναι η αναταραχή που σου προκαλεί το κοινό τη στιγμή που το πρωτοαντικρίζεις…

Το 3ο Low Budget Festival αγαπάει τους ανθρώπους του θεάτρου και προσπαθεί να αναδείξει τη δημιουργική δράση τους…

Μακάρι να το καταφέρει».

Οι δέκα παραστάσεις που θα έχετε την ευκαιρία από σήμερα να παρακολουθήσετε στο Γκαράζ του «Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206), είναι οι εξής:
1 – ΕΝΚΕ ΦΕΖΟΛΑΡΙ «Θα σε πάρει ο δρόμος» [19, 20, 21/ 11/ 2012]

2 – ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ «Αθανασία» [22, 23, 24/ 11/2012]

3 – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» [25, 26, 27/ 11/2012]

4 – BIJOUX DE KANT «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» [28, 29, 30/ 11/2012]

5 – ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ «Πάττυ Χύμα» [1, 2, 3/ 12/2012]

6 – ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «Speech (Less)» [4, 5, 6/12/2012]

7 – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ «Gολfω! Director’s cut» [7, 8, 9/ 12/2012]

8 – 8 KICK «Χρονογραμμή» [10,11,12/12/2012]

9 – ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ «αλεξάντερπλατς» [13,14,15/ 12/2012]

10 – ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» [16,17,18/ 12/2012]

Η έναρξη λοιπόν του φεστιβάλ γίνεται με την παράσταση «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα, που ανεβαίνει σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Να σημειώσουμε ότι η έναρξη των παραστάσεων είναι στις 21:00, εκτός από την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, που είναι στις 22:00. Η σκηνοθεσία είναι του Ένκε Φεζολλάρι και στην παράσταση θα παρακολουθήσουμε «έντεκα ιστορίες ανθρώπων σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Ιστορίες από γερά ζόρια που τους πέτυχαν στη μέση του δρόμου. Αλλά και η παρηγοριά τους από το δρόμο ήρθε πάλι. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι δεν το βάζουν κάτω. Πέφτουν και σηκώνονται. Δύσκολα, αλλά σηκώνονται. Γιατί είναι άνθρωποι που τους παίρνει ο δρόμος. Η Ρούλα που έκανε το Παρθενώνας-Λευκός Πύργος ρυτίδα. Ο σουβλατζής που δε σερβίρει καγκουρό. Η γυναίκα που χώρισε με το ψυγείο της για την αγάπη μιας κουρούνας. Η πόρνη που δε βγάζει τα μάτια των αντρών έξω. Το αγόρι που φουμέρνει μόνο με «σωστές» γριές. Ο ρεσεψιονίστ που φτιάχνει αποσκευές για Ανδρομέδα. Η γυναίκα που σιχαίνεται τους φωνακλάδες κολιούς. Το κορίτσι που έβλεπε τα τρένα να περνούν κι ένα άλλο που απομακρύνθηκε από τη Σελήνη είκοσι εκατοστά. Άνθρωποι που τους πήρε ο δρόμος… όπως εκείνο το πιτσιρίκι τρέχοντας για παιχνίδι ένα ζεστό μεσημέρι σε κάποιο νησί.» Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Φραγκάκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη, Μαρία Σκαφτούρα, Βασίλης Μαργέτης.

Ευκαιρία λοιπόν να παρακολουθήσετε όσες παραστάσεις μπορείτε για να διαπιστώσετε ότι τα low budget δρώμενα, μπορούν να έχουν υψηλής αισθητικής αποτελέσματα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε