Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ο μοναδικός εν ζωή «Έλληνας του πνεύματος και της τέχνης», θυμάται…!

Ο μοναδικός εν ζωή «Έλληνας του πνεύματος και της τέχνης», θυμάται…!

Ένας κύκλος πολύ καλών εκπομπών, ολοκληρώνεται απόψε με την προβολή από το ΣΚΑΪ, του δέκατου προσώπου που ανήκει στους «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης». Απόψε, στις 23:15, μέσα από τη συχνότητα του σταθμού του Φαλήρου, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν το πορτρέτο του μοναδικού εν ζωή προσώπου που δικαιωματικά συμπεριλαμβάνεται σε αυτό τον κύκλο εκπομπών: του Μίκη Θεοδωράκη.

Το πορτρέτο του, το «χρωματίζει» ο ίδιος ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης που ξετυλίγει την ιστορία της ζωής του, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφείται η ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή ο Μίκης Θεοδωράκης «συναντάται» με όλα τα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν στους «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης»: τους Γιάννη Ρίτσο, Οδυσσέα Ελύτη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μελίνα Μερκούρη, Κωνσταντίνο Καβάφη, Γιώργο Σεφέρη, Μαρία Κάλλας, Νίκο Καζαντζάκη και Μάνο Χατζιδάκι.


Ο Μίκης μας, είναι όπως πάντα χειμαρρώδης, ο λόγος του πολιτικός και εύστοχος, συνθέτοντας μία εκπομπή που μας ταξιδεύει στην Ελλάδα του 20ου αιώνα, αλλά και σε όλο τον πλανήτη όπου έδρασε ο σπουδαίος «Έλληνας του πνεύματος και της τέχνης».

Οι συναντήσεις του με μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των καιρών μας, οι σκέψεις του, τα ανέκδοτα από τη θυελλώδη ζωή του θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές, που για ακόμα μία φορά θα απολαύσουν το λόγο του, αλλά φυσικά και τις μουσικές του.

Το ντοκιμαντέρ στηρίχθηκε στην παραγωγή του ΣΚΑΙ 2008-9 του Γιάννη Κατωμερή «Το Χρώμα της Ελευθερίας» και μέσα από το πλούσιο υλικό του αυτοβιογραφούμενου Μίκη Θεοδωράκη, ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακέπελης συνθέτει ένα πορτρέτο, που εστιάζει στην διαλεκτική σχέση του καλλιτέχνη με την ιστορική πραγματικότητα. Είναι σίγουρο πως όσοι, απόψε το βράδυ, στις 23:15, συντονιστούν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θα απολαύσουν το «Μεγάλο Έλληνα του πνεύματος και της Τέχνης» και θα μάθουν πολλά…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε