Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Νίκος Μαστοράκης μιλά στο BBC για τον Σκορπιό, τον Ωνάση και τους Κένεντυ

Ο Νίκος Μαστοράκης μιλά στο BBC για τον Σκορπιό, τον Ωνάση και τους Κένεντυ

Όσα συνέβησαν θα μπορούσαν να είναι σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Βέβαια μέρος αυτής της ιστορίας έχει γίνει κινηματογραφική ταινία ενώ το συγκεκριμένο γεγονός έχει παρουσιαστεί και μέσα από βιβλία αλλά και από ντοκιμαντέρ που αναφέρονται στη ζωή των εμπλεκομένων προσώπων.

Αυτή τη φορά όμως ένας εκ των πρωταγωνιστών μιλά στο BBC και αναφέρεται στο «κυνήγι της είδησης» που έκανε πριν από χρόνια αλλά και στο… κυνηγητό και τη λογοκρισία που αντιμετώπισε μετά. Ο Νίκος Μαστοράκης λοιπόν μίλησε στην εκπομπή «Witness» του BBC Radio για όσα είχαν συμβεί πριν από χρόνια, τον Αύγουστο του 1968, στον Σκορπιό και που είχε αποκαλύψει μέσα από την εφημερίδα «Απογευματινή».

Εκείνο το καλοκαίρι, του 1968, ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε καλεσμένους στο νησί του τον Τεντ Κένεντυ και την Τζάκι Κένεντυ και σε πάρτι που έδωσε είχε προσλάβει την ορχήστρα του Γιάννη Πουλόπουλου για να διασκεδάσουν. Ως μέλος της ορχήστρας του γνωστού τραγουδιστή ο Νίκος Μαστοράκης είχε καταφέρει να «σπάσει» την ασφάλεια και να τραβήξει μάλιστα πολλές φωτογραφίες. Η ασφάλεια του Κένεντυ όμως αντιλήφθηκε έστω και αργά ότι κάποιος νεαρός από την ορχήστρα τραβούσε φωτογραφίες και προσπάθησε να πάρει τη φωτογραφική μηχανή.

Ο Μαστοράκης κατάφερε να διαφύγει από τον Σκορπιό αλλά όταν έφτασε στην Αθήνα τον συνέλαβε η Ασφάλεια, κατόπιν εντολής του Παπαδόπουλου που είχε ενημερωθεί από τον Κένεντυ και κατάσχεσε το φωτογραφικό υλικό. Δεν μπόρεσε όμως να αποκρύψει την είδηση και έτσι ο Μαστοράκης έγραψε αποκλειστικά την επόμενη μέρα στην «Απογευματινή» ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα παντρευόταν την Τζάκι Κένεντυ, είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου. Όλη αυτή η ιστορία αναφέρεται και στην επίσημη βιογραφία του Αριστοτέλη Ωνάση που έχει γράψει ο Πήτερ Έβανς, αλλά και στο βιβλίο του, το «Νέμεσις: η αληθινή ιστορία των Αριστοτέλη Ωνάση, Jackie O και το ερωτικό τρίγωνο που γκρέμισε τους Kennedys».

Την ιστορία αυτή λοιπόν διηγήθηκε σήμερα ο Νίκος Μαστοράκης στο BBC Radio καλεσμένος στην εκπομπή «Witness» του Σάιμον Γουάτς που αναφέρεται σε γεγονότα που έχουν απασχολήσει διεθνώς και που οι καλεσμένοι του ήταν αυτόπτες μάρτυρες αυτών.

Έτσι ο Μαστοράκης μίλησε για όσα έζησε ως «μουσικός του Πουλόπουλου» στον Σκορπιό αλλά και το «κυνηγητό» που υπέστη για να μην δημοσιοποιήσει την είδηση, ενώ κι ο ίδιος ο παρουσιαστής, ο Πήτερ Έβανς, ζήτησε από τον Νίκο Μαστοράκη να κάνουν κι άλλη εκπομπή με κάποιο άλλο από τα γεγονότα που έχει ζήσει ο ίδιος ως «μάρτυρας», όπως είναι και ο τίτλος της πολύ γνωστής και πετυχημένης εκπομπής.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε