Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο “Θυμός”… κρύβει μια φιλία 40 χρόνων!

Ο “Θυμός”… κρύβει μια φιλία 40 χρόνων!

Ένα ακόμα επεισόδιο της πολύ καλής σειράς «10η Εντολή» θα προβάλλει απόψε ο ALPHA. Τίτλος του «Θυμός» και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρίστος Γεωργίου σε επιμέλεια του Πάνου Κοκκινόπουλου.

Η ιστορία, σύμφωνα με το σενάριο του Παναγιώτη Ιωσηφέλη παρακολουθεί μία καθηγήτρια Αγγλικών, την Εύα, που είναι παντρεμένη με τον Νίκο κι έχουν ένα παιδί.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, ζουν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, το μέρος από το οποίο κατάγεται ο Νίκος. Ενώ αρχικά όμως φαίνεται ότι στη μικρή αυτή πόλη βρίσκουν τη στήριξη που χρειάζονται, σύντομα έρχονται αντιμέτωποι με μια φήμη: ότι η Εύα είναι άπιστη και ότι ο Νίκος δεν είναι ο πατέρας του παιδιού. Στην αρχή δεν δίνουν σημασία, αλλά η φήμη παίρνει διαστάσεις και η πίεση εντείνεται. Το ζευγάρι προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες του, σύντομα όμως διαπιστώνουν πως κάτω από τη φαινομενική ησυχία της μικρής πόλης αυτό που κινεί τα νήματα της ζωής τους είναι μόνο ένα συναίσθημα… ο θυμός. Και όσοι γίνονται υποχείριό του ξεπερνούν τα όρια, παραβαίνοντας τη «10η Εντολή»…! Τους ήρωες ενσαρκώνουν η Ιωάννα Παππά (Εύα) και Αντίνοος Αλμπάνης (Νίκος) και η Έρση Μαλικένζου που υποδύεται την «Καίτη», μητέρα του «Νίκου».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που βλέπουμε και την Έρση Μαλικένζου να πρωταγωνιστεί σε κάποια από τις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου. Ίσως όμως λίγοι να γνωρίζουν ότι η φιλία και η συνεργασία τους μετρά σαράντα χρόνια. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν στην πρώτη ταινία μικρού μήκους που έκανε ο Πάνος Κοκκινόπουλος, το 1975, με τίτλο «Το πίστομα» και πρωταγωνιστές τους Χρήστο Τσάγκα και Έρση Μαλικένζου, ενώ τη μουσική είχε γράψει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Παρά το ότι αυτή η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του «έγινε με πολύ λίγα χρήματα και με τη σύμπραξη φίλων» όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τότε λοιπόν, σαράντα χρόνια τώρα η ηθοποιός συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη είτε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους είτε συμμετέχοντας φιλικά σε κάποια από τις σειρές του.

Μία συνεργασία που σίγουρα απολαμβάνουν και οι δυο τους αλλά και οι τηλεθεατές, όπως θα γίνει και σήμερα, στις 23:00, μέσα από το επεισόδιο της σειράς «10η εντολή» που θα προβάλλει ο ALPHA.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε