Site icon NewsIT

Ο Τζόνι Καλημέρης μιλά για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του

27.04.2012 | 10:44
Ο Τζόνι Καλημέρης μιλά για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του

Είναι από τους ανθρώπους που έχει διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα στο τηλεοπτικό τοπίο, αναλαμβάνοντας επιτυχώς διάφορες επιτελικές θέσεις σε ιδιωτικά κανάλια αλλά και στην κρατική τηλεόραση.

Αυτή τη φορά όμως, ο Τζόνι Καλημέρης περνά μπροστά από την κάμερα και μιλά για την περιπέτεια υγείας που πέρασε. Ο λόγος; Για να τονίσει πως η πρόληψη σώζει.

Το έμπειρο στέλεχος των ΜΜΕ είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα για την υγεία mou» που παρουσιάζει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στο MEGA και δημοσιοποιεί το θέμα με τον καρκίνο που βίωσε, χωρίς ίχνος λύπησης και κανένα… ταμπού, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει «νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού στο να μιλάς ανοιχτά για το καρκίνο. Πρέπει να τα συζητάμε για να είμαστε πιο έτοιμοι και να το προλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε».

Πώς ξεκίνησαν όλα και πώς πήρε την απόφαση να το ψάξει; «Το 2001 είχα τρίψει τη γάμπα μου σε ένα ξύλο και είχα κάνει μια κοκκινίλα η οποία δεν πέρναγε και από τη στιγμή που κάτι δεν περνάει σε προβληματίζει. Στο δέρμα αντικειμενικά είναι φανερό να παρατηρήσεις το οποιοδήποτε πρόβλημα οπότε αναγκάστηκα το ψάχνεις», λέει στο Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Ο Τζόνς Καλημέρης ομολογεί όμως, ότι αποφάσισε να το παλέψει χωρίς να φοβηθεί. «Η κυρία που μου έδωσε τα αποτελέσματα της βιοψίας και μου είπε ότι είναι καρκίνος, κακό δηλαδή και μου είπε να σας συστήσω ένα ψυχολόγο να πάτε σε κάποια ομάδα υποστήριξης, δεν το χρειάστηκα. Δεν ένιωσα κάτι ίσως και γιατί στην οικογένεια μου είχαμε αντίστοιχες ιστορίες» και εξηγεί ότι «το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα που έκανα είναι ότι πήγα στην Αμερική και αντιμετώπισα το πρόβλημα κατευθείαν, στη ρίζα του.».

Το σημαντικότερο όμως, των όσων λέει στην εκπομπή είναι το μήνυμα που στέλνει, ως άνθρωπος που βίωσε το πρόβλημα, τονίζοντας πως «έχω μάθει πλέον ότι συνεχώς πρέπει να κάνουμε εξετάσεις ειδικά από μια ηλικία και μετά, ειδικά εμείς οι άνδρες είναι σημαντικό».

Κι αυτό είναι το μήνυμα, το θέμα της εκπομπής του MEGA που θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο, στις 17:10. «Μπορεί να προληφθεί ο καρκίνος;»
Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της εκπομπής, «κατά καιρούς οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό αναγνωρίζοντας κάποιους παράγοντες κινδύνου οι οποίοι σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου. Έτσι, έχουν αποδώσει ευθύνες στα γονίδια, το κάπνισμα, τη διατροφή, το περιβάλλον, την κακή ψυχολογία. Η εκπομπή, διερευνά όλους αυτούς τους τομείς και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό – που αγγίζει ενδεχομένως και το 60% – μπορούμε να κάνουμε πράγματα για να προλάβουμε τον καρκίνο: από τα εμβόλια για την ηπατίτιδα Β και τα κονδυλώματα, την αυτοεξέταση, τις βιοχημικές και απεικονιστικές εξετάσεις μέχρι την αλλαγή του τρόπου ζωής μας.

Ο ακαδημαϊκός, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Δημήτρης Τριχόπουλος, επισημαίνει ότι η εμφάνιση καρκίνου, σε ένα σημαντικό ποσοστό, είναι ζήτημα τύχης. Τονίζει ότι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε παχύσαρκοι και να καπνίζουμε. Μιλά για την σχέση των γονιδίων με την καρκινογένεση και απομυθοποιεί την κακή ψυχολογία ως αιτιολογικό παράγοντα πρόκλησης καρκίνου.

Στην εκπομπή, παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες διεθνείς μελέτες για το θέμα καθώς και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από το αμερικανικό συνέδριο κλινικής ογκολογίας που συσχετίζουν πλέον σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση καρκίνου με την παχυσαρκία.»

Μία ενδιαφέρουσα εκπομπή που θίγει το πρόβλημα υγείας χωρίς ταμπού και φόβο!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version