Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μεγάλη Τρίτη στην ΕΡΤ: Ντοκιμαντέρ και την Ακολουθία του Νυμφίου

Μεγάλη Τρίτη στην ΕΡΤ: Ντοκιμαντέρ και την Ακολουθία του Νυμφίου

Με πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, η ΕΡΤ κρατάει συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, καθώς και συναυλίες κλασικής και βυζαντινής μουσικής, αλλά και εκπομπές με γαστρονομικές προτάσεις στο πνεύμα των ημερών.

Επίσης, η δημόσια Τηλεόραση, συμμετέχοντας στο Θείο Δράμα, θα μεταδώσει τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε απευθείας σύνδεση με τους Καθεδρικούς Ιερούς Ναούς Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

ΕΡΤ 1

Στις 14:00, την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο τραγουδιστής και παρουσιαστής, Παναγιώτης Ραφαηλίδης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η μία σουπιές με σπανάκι και χόρτα και η άλλη -επειδή η νηστεία θέλει και το γλυκό της- κομπόστα από ξερά φρούτα.

ΕΡΤ 2

Στις 19:00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Νυμφίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιώς.

Στις 21:30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

ΕΡΤ 3

Στις 22:00, μεταδίδεται, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιερουσαλήμ: Οργή και Πίστη». Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία μίας από τις πιο επίμαχες πόλεις του κόσμου, παρουσιάζοντας επικές συγκρούσεις και αντιπαλότητες που τη διαμόρφωσαν και την καθόρισαν.

Media Τελευταίες ειδήσεις