Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οι 20 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που πρέπει να δεις

Οι 20 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που πρέπει να δεις

Οι ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα ήταν ανέκαθεν δημοφιλείς στο κοινό, καθώς ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία σε σχέση με την μυθοπλασία, και σχεδόν πάντα έχουν ένα πλεονέκτημα στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Σίγουρα θα ήταν δύσκολο οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι να εφεύρουν τις ιστορίες πίσω από τις πααρακάτω κλασικές ταινίες, όπως ο “Πιανίστας” με τον υπέροχο Έντριαν Μπρόντι ή το “Πιάσε με αν μπορείς” με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Αν λοιπόν είστε φαν των ταινιών που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθήσετε μια φόρα στην ζωή σας τις παρακάτω.

Απόδραση από το Αλκατράζ: Η Απόδραση από το Αλκατράζ (1979) διαδραματίζεται σε φυλακή, και σκηνοθετήθηκε από τον Ντον Σίγκελ. Αποτελεί προσαρμογή του ομώνυμου βιβλίου του Τζ. Κάμπελ Μπρους που κυκλοφόρησε το 1963, στο οποίο δραματοποιεί την απόδραση κρατούμενου από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της νήσου Αλκατράζ το 1962. Το Αλκατράζ έκλεισε λίγο μετά την πραγματοποίηση των πραγματικών γεγονότων στα οποία βασίστηκε η ταινία.

Ο Βίνσεντ Κάνμπι από την εφημερίδα The New York Times την αποκάλεσε “μία πρώτης τάξεως ταινία δράσης”, σημειώνοντας: “Ο κύριος Ίστγουντ εκπληρώνει τις απαιτήσεις του ρόλου της ταινίας όπως πιθανότατα κανένας άλλος ηθοποιός θα μπορούσε.

Είναι υποκριτική; Δεν ξέρω, αλλά αποτελεί την πιο ψηλή φιγούρα στο τοπίο της ταινίας”, ενώ ο Κουέντιν Ταραντίνο την αποκάλεσε “τόσο μαγευτική όσο και συναρπαστική… κινηματογραφικά μιλώντας, αποτελεί την πιο εκφραστική ταινία του Σίγκελ.”

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις