Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι 28 καλύτερες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών

Οι 28 καλύτερες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών

Αν και οι περισσότεροι από εμάς δεν πρόκειται να τον βιώσουμε, η αλήθεια είναι ότι ο πόλεμος είναι μια κόλαση. Καταστρέφει ζωές, χώρες, πολιτισμούς, και στιγματίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Είναι ωστόσο ένα θέμα που έχει γοητεύσει αρκετούς κινηματογραφιστές και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε δει να δημιουργούνται τόσες πολλές πολεμικές ταινίες, οι οποίες αποκαλύπτουν τα δεινά, την σκληρότητα και την θλίψη που δημιουργεί ένας πόλεμος

Σίγουρα σε μερικές πολεμικές ταινίες, ιδίως στις χολιγουντιανές παραγωγές, υπάρχει μια τάση υπερβολής όσον αφορά τις ιστορίες από τα πεδία της μάχης, αυτό ωστόσο είναι που συνήθως αιχμαλωτίζει το κοινό στον κάναπέ του μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Παρακάτω επιλέξαμε μερικές από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς.

Da 5 Bloods: Η ταινία του Σπάικ Λι, η οποία είναι ανάμεσα φαβορί στα επερχόμενα Όσκαρ αφηγείται την ιστορία τεσάρων Αφροαμερικανών βετεράνων, του Πολ (Ντελρόι Λίντο), του Ότις (Κλαρκ Πίτερς), του Έντι (Νορμ Λούις) και του Μέλβιν (Αϊζάια Γουίτλοκ Τζούνιορ), οι οποίοι επιστρέφουν στο Βιετνάμ ψάχνοντας να μάθουν τι απέγινε ο πρώην αρχηγός της ομάδας τους (Τσάντγουικ Μπόουζμαν), αλλά και να βρουν έναν θησαυρό που έθαψαν στην ζούγκλα του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Γράμματα από το Ίβο Τζίμα: Μια ακόμα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, η οποία αποτελεί καθρέφτη της ταινίας “Οι Σημαίες των Προγόνων μας” και επικεντρώνεται στη μάχη μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων στο νησί Ίβο Τζίμα. Αυτή την φορά ωστόσο, εξιστορεί τα γεγονότα από τη μεριά των Ιαπώνων. Αγώνας για επιβίωση και θυσία για την ελευθερία. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Επεξεργασίας Ήχου καθώς και τη Χρυσή σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις