Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι σαρωτικές απολύσεις στον ΑΝΤ1 από την… τρόικα

Οι σαρωτικές απολύσεις στον ΑΝΤ1 από την… τρόικα

Μαζικές απολύσεις στον ΑΝΤ1 που είχαν αναγγελθεί στο κανάλι του Αμαρουσίου πριν από τις εκλογές.

Την Παρασκευή αρκετά από τα στελέχη και τους εργαζομένους στον ΑΝΤ1 πληροφορήθηκαν πως «λύεται η συνεργασία» τους, επιβεβαιώνοντας με τον πιο δυσάρεστο τρόπο όλα όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό. Οι φήμες περί μαζικών απολύσεων  στον Όμιλο του ΑΝΤ1 είχαν ξεκινήσει πριν από τις εκλογές, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να αναφέρω ότι λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, σε ένα από τα ραδιόφωνα του Ομίλου, τον «Ρυθμό» έγιναν περικοπές μισθών ενόψει των αλλαγών που έλεγε πως θα φέρει η νέα κυβέρνηση.

Όπως φαίνεται όμως, το κανάλι του Αμαρουσίου δεν λειτούργησε μόνο… προνοητικά αλλά και τώρα, με το… φόβο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν στα ΜΜΕ αποφάσισαν να κάνουν αρκετές περικοπές με τις απολύσεις που έγιναν ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξει και νέο κύμα απολύσεων στο κανάλι τον ερχόμενο μήνα.

Όλες αυτές οι περικοπές, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του οικονομικού ορθολογισμού και φοβούμενοι, όπως ανέφερα, τα νέα μέτρα και φορολογία που σκοπεύει να επιβάλλει η νέα κυβέρνηση στα ΜΜΕ. Η κατάσταση στο κανάλι του Αμαρουσίου ελέγχεται από την εσωτερική «τρόικα» όπου τρία από τα στελέχη έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο, του να «κόβουν» όχι πρόσωπα, αλλά αριθμούς.

Το «σκούπισμα», ή «συμμάζεμα» κατά τους ιθύνοντες του σταθμού γίνεται προκειμένου το κανάλι να επιβιώσει και να μην αναγκαστεί να κατεβάσει ρολά και πομπούς. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια με την εγχώρια διαφημιστική αγορά να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ο Όμιλος ΑΝΤ1 έχει στραφεί σε επαγγελματικές δραστηριότητες σε χώρες της νοτιανατολικής Ευρώπης και όπως ισχυρίζονται η παραμονή του στη χώρα μας αποτελεί για αυτόν βάρος και τροχοπέδη στις εξωτερικές δραστηριότητές του. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως ο ΑΝΤ1, όντας ένας από τους πρώτους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, έχει όφελος από τη δραστηριότητά του και παρά το «σκούπισμα» και τον εκφοβισμό στους εργαζομένους του ο Όμιλος επιθυμεί την παραμονή και συνέχιση της δραστηριότητάς του εντός των συνόρων.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες απολύσεις από το κανάλι του Αμαρουσίου καθώς η «τρόικα» θεωρεί πως ο τηλεοπτικός σταθμός μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του μειώνοντας το κόστος του, δηλαδή των αριθμό των εργαζομένων του, ενώ δε στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και είναι ακόμα προς ανάλυση, είναι ακόμα και το «λουκέτο» σε τμήματα του Ομίλου.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε