Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών

Μετά το πέρας και της παράτασης των 15 ημερών ολοκληρώθηκε χθες, στις 8 Σεπτεμβρίου, η διαβούλευση για το νόμο σχετικά με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν καταθέσει ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Υπουργός  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας  και  Τουρισμού Γιώργος  Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Η διαβούλευση με θέμα «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης – Ίδρυση συνδεδεμένης εταιρίας παρ.4 άρθρου 1 του Ν. 4324/2015 (ΦΕΚ Α’ 44/2015) – Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ), τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α΄ 82/2012) και άλλες διατάξεις» ήταν αρχικά να ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου αλλά παρέμεινε ανοιχτή σε σχόλια προφανώς γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζε ότι θα πάμε σε εκλογές και θέλησαν να αφήσουν το νόμο για την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, μέλη της πρώην κυβέρνησης, όπως οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι ο νόμος για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών αποτελούσε προτεραιότητα για την κυβέρνησή τους αλλά όλα θα κριθούν μετά τις επερχόμενες εκλογές! Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη συμμετοχή αφού αναρτήθηκαν μόνο 177 σχόλια επί της διαβούλευσης, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπήρξε τοποθέτηση της αρμόδιας αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για το σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει η πρώην κυβέρνηση. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές και τι θα κάνει η κυβέρνηση που θα αναλάβει με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ή απλά η διαβούλευση θα περάσει… στη λήθη της ιστορίας! 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε