Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέννυ Μπαλτατζή: «Την μητέρα μου πάντα την ξεπερνούσαν τα θέματα ψυχικής υγείας»

Πέννυ Μπαλτατζή: «Την μητέρα μου πάντα την ξεπερνούσαν τα θέματα ψυχικής υγείας»

Στην εκπομπή Alpha Παντού και στην Βίκυ Χατζή, η Πέννυ Μπαλτατζή εξομολογήθηκε το πόσο δύσκολα πέρασε με την διαταραχή της μητέρας της και πόσο αυτό λειτούργησε ανασταλτικά μέχρι να μείνει έγκυος.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι πριν γίνω μητέρα, ήταν η περίοδος που είχα και τη μαμά μου άρρωστη. Οπότε τα είχα όλα μαζί.

Έπρεπε να διαχειριστώ το πένθος μου γιατί πενθούσα για τη μαμά μου, ήξερα ότι θα φύγει από τη ζωή. Παράλληλα πενθούσα και για όλο αυτό που περνούσα, ένιωθα ότι δεν μπορώ να φτάσω στην πηγή και να φτάσει η ώρα να γνωρίσω στη μαμά μου ένα παιδάκι.

Οπότε έδωσα χρόνο στον εαυτό μου κι είπα ότι δεν θα κάνω παιδί από απωθημένο. Κοίταξα τον εαυτό μου και το σώμα μου.

Ησύχασα, όταν έφυγε η μαμά μου από την ζωή, γιατί ηρέμησε κι είπα στον Χρήστο ότι τώρα είμαι έτοιμη να προσπαθήσουμε πάλι κι έμεινα έγκυος με την πρώτη φορά» είπε αρχικά η Πέννυ Μπαλταζή.

“Η μαμά μου είχε τη δική της πορεία, μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα και ας είχαμε δυσκολίες. Ήταν πολύ μπλοκαρισμένη λόγω των θεμάτων που είχε στη χημεία του εγκεφάλου της. Ήταν πάντα σε ένταση, σε έξαρση. Εκρηκτικός άνθρωπος αλλά κι ευαίσθητη με φοβερή αισθητική.

Αλλά τα θέματα ψυχικής υγείας πάντα την ξεπερνούσαν. Μιλάμε για αγχώδεις διαταραχές, εμμονές φοβίες πολλές, το οποίο είχε και καταθλιπτικά επεισόδια που την οδήγησαν σε βαθιά κατάθλιψη…

Μας αγαπούσε αλλά δεν μπορούσε να διαχειριστεί αυτό που της συνέβαινε» πρόσθεσε η Πέννυ Μπαλτατζή.

Media Τελευταίες ειδήσεις