Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Περικοπές στους Γενικούς διευθυντές και στους Συμβούλους της ΕΡΤ… αλά ΝΕΡΙΤ

Περικοπές στους Γενικούς διευθυντές και στους Συμβούλους της ΕΡΤ… αλά ΝΕΡΙΤ

Για εσωτερική διαβούλευση κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες το σχέδιο του “Γενικού Κανονισμού της ΕΡΤ” και ο “Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας” της με σκοπό να τον μελετήσουν οι εργαζόμενοι και να εκφράσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Έως τις 19 Αυγούστου λοιπόν θα πρέπει να συγκεντρωθούν αυτές και ανάλογα το ΔΣ της ΕΡΤ να περάσει στις όποιες αλλαγές των σχεδίων και στη συνέχεια στην ψήφισή τους.

Στα σχέδια προς διαβούλευσιν λοιπόν παρατηρείται σε αρκετά σημεία να έχει ακολουθηθεί το πρότυπο της ΝΕΡΙΤ, όπως για παράδειγμα στο μειωμένο -σε σχέση με της ΕΡΤ- αριθμό Γενικών Διευθύνσεων, οι οποίες προτείνεται να είναι οι εξής πέντε :

i. Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης
ii. Γενική Διεύθυνση Προγράμματος
iii. Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ – 3
iv. Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας
v. Γενική Διεύθυνση Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

Βέβαια αρχικός στόχος τους ήταν οι Γενικές Διευθύνσεις να είναι 4, όπως και στη ΝΕΡΙΤ, αλλά θεωρήθηκε ότι θα είναι καλύτερος αυτός ο διαχωρισμός, των τμημάτων ενώ παράλληλα θα αποφευχθεί η… αντιγραφή του “μορφώματος ΝΕΡΙΤ”. Εκτός όμως από τις περικοπές των ΓΔ της νέας ΕΡΤ σε σχέση με την προηγούμενη ΕΡΤ, σημαντική είναι και η μείωση των Ειδικών Συμβούλων που βάσει του σχεδίου θα είναι πέντε, ενώ στην ΕΡΤ, λίγο πριν το “λουκέτο” από την τρικομματική κυβέρνηση, η ίδια τότε κυβέρνηση είχε τοποθετήσει διψήφιο αριθμό! Έστω και με αυτά τα δύο σημεία λοιπόν διακρίνεται μία προσπάθεια… περικοπής περιττών θέσεων (που τις περισσότερες φορές τοποθετούνται οι πλησίον… του Μαξίμου) ακολουθώντας όσα ισχύουν σε άλλες δημόσιες τηλεοράσεις ευρωπαϊκών χωρών. Βέβαια αυτά είναι… επί του σχεδίου και ουκ ολίγες φορές η πραγματοποίησή τους είναι διαφορετική, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον ομφάλιο λώρο της εκάστοτε κυβέρνησης με την κρατική τηλεόραση.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε