Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πέτρος Τατσόπουλος: Είχα παραισθήσεις μετά την εγχείρηση

Πέτρος Τατσόπουλος: Είχα παραισθήσεις μετά την εγχείρηση

Για τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ίδρυμα, για τη στιγμή που βρήκε τη βιολογική του μητέρα, την επέμβαση στην καρδιά που έκανε και το πως… συνήλθε από αυτή μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (17.03.2021), ο Πέτρος Τατσόπουλος κάθισε στην καρέκλα απέναντι από την Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» στον Alpha και μίλησε για όλα. Ακόμη και για την περίφημη φράση «έχω πάει με τη μισή Αθήνα».  

Πριν από μερικά χρόνια ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε υποστεί ανεύρισμα αορτής, το οποίο οι γιατροί αποκαλούν «σιωπηλό δολοφόνο επειδή το αίμα πάει στα άνω και κάτω άκρα και είναι πολύ επικίνδυνο να πεθάνεις ή να μείνεις ανάπηρος».

Όλα έγιναν ενώ ήταν στο πάνελ εκπομπής του ALPHA. «Δεν είχα συμπτώματα. Μπορεί να είχα υπέρταση. Δεν τα έψαχνα είναι η αλήθεια. Δεν υπήρξε καμία ένταση στο στούντιο. Ξαφνικά ένιωσα μια διαπεραστική μαχαιριά. Σκέφτηκα αμέσως ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό. Επειδή ήταν έντονος ο πόνος τους είπα συγγνώμη πρέπει να διακόψω. Συμπωματικά ήταν εκεί ο κ. Λύρας ο πλαστικός που μου έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Ουσιαστικά όμως μου έσωσε τη ζωή ο διευθυντής του καρδιολογικού που μου έκανε αμέσως την επέμβαση χωρίς να περιμένει να γίνουν τυπικά οι εξετάσεις», θυμήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Περιέγραψε πως μετά την επέμβαση, είχε παραισθήσεις. «Η επαναφορά έγινε σταδιακά κι όχι αμέσως γιατί έπαιρνα φάρμακα για τον πόνο που ήταν οπιούχα. Είχα παραισθήσεις. Ένιωθα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν και ξυπνάς με ένα είδος ψύχωσης. Στην χειρότερη περίπτωση αυτή μένει για πάντα». Περιέγραψε επίσης κι ένα περιστατικό: «περπατούσα και με πλησίασε ένας νεαρός και με χαιρέτησε. Δεν το θυμόμουν και μου είπε ήμουν στην ομάδα που σας χειρουργήσαμε. Του είπα ότι εγώ από τα πρόσωπα που είδα εκείνες τις ημέρες, τα περισσότερα δεν τα θυμάμαι. Η μετάβαση να ξεχωρίσεις την παράνοια από την πραγματικότητα γίνεται σταδιακά».

Η ατάκα για τη «μισή Αθήνα»

«Δεν μου τη βάρεσε στα 52 μου χρόνια να πω ότι έχω πάει με τη μισή Αθήνα… Ήταν στο πλαίσιο μιας συνέντευξης και επειδή έλεγε η Χρυσή Αυγή ότι στον ΣΚΑΪ σε μια εκπομπή για το 1821 είχα πει ότι ο Κολοκοτρώνης είναι γκέι και αποκαλούσαν και μένα γκέι, είπα ως υπερβολή “εμένα βρήκανε; Που έχω πάει με την μισή Αθήνα;”. Η φράση αυτή αποφλοιώθηκε και ταξίδεψε στο διάστημα».

Η ζωή στο ίδρυμα

«Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα έζησα σε ίδρυμα. Ένιωσα ελευθερία όταν έμαθα ότι οι γονείς μου με είχαν υιοθετήσει. Μου το έκρυβαν. Η θετή μητέρα μου φοβόταν ότι θα φύγω. Τελικά συνάντησα την βιολογική μητέρα μου. Ακόμα δεν ξέρω ποιος είναι ο πατέρας μου. Βρήκα εύκολα τη βιολογική μου μητέρα. Και βρήκα και τα 4 αδέλφια μου. Είχε κάνει 5 παιδιά και είχε κρατήσει το ένα. Τα είχε δώσει σε ιδρύματα. Ήταν πάμπτωχη. Θεωρώ ευτύχημα ότι υιοθετήθηκα. Την πρώτη φορά που συνάντησα τη μάνα μου, της παρουσιάστηκα ως φίλος της κόρης της. Εκεί έμαθα ότι έχει δυο κόρες και όχι μια. Επικράτησε αμηχανία. Η μητέρα μου δεν με αναγνώρισε. Δεν έχουμε επαφές με τα αδέλφια μου. Δεν υπήρχε καμία συναισθηματική σχέση με τη μητέρα μου γιατί ουσιαστικά ήταν μια ξένη γυναίκα».

Media Τελευταίες ειδήσεις