Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ψάχνοντας κρυμμένους θησαυρούς

Ψάχνοντας κρυμμένους θησαυρούς

Παίρνουν τα βουνά αναζητώντας χρυσό. Πολλοί είναι αυτοί που λόγω της οικονομικής κρίσης ελπίζουν ότι θα ανακαλύψουν κάποιον κρυμμένο θησαυρό, αλλά κάποιοι από αυτούς τελικά πέφτουν σε παγίδες ορισμένων που θησαυρίζουν εις βάρος τους!

Στους χρυσοθήρες και τους κυνηγούς θησαυρών κάνει απόψε «Αυτοψία» ο Αντώνης Σρόιτερ και όπως λένε στην κάμερα της εκπομπής «Οι Έλληνες πήραν τα βουνά. Πάντα οι Έλληνες ήταν παθιασμένοι με την αναζήτηση των θησαυρών, αλλά η κρίση αποτέλεσε μια ακόμη αιτία κάποιοι να αναζητήσουν στα βουνά, στις χαράδρες και στους βράχους το μεγάλο θησαυρό που θα τους αλλάξει τη ζωή»! 

 
 
«Η πρώτη επαφή ήταν στο ίντερνετ για ιστορίες και ανακάλυψα ότι υπάρχει ενδιαφέρον, οπότε βρήκα τα ανάλογα όργανα και ξεκίνησα» λέει ο κυνηγός θησαυρών Αντώνης  Καράμπελας ή «ψαχουλιάρης»,  όπως αποκαλούνται μεταξύ τους όσοι ασχολούνται με την εύρεση θησαυρών, τονίζοντας μάλιστα ότι «Πάνω από τη μισή Ελλάδα ψάχνουν, είναι χιλιάδες. Οι αντάρτες έκρυβαν σε κάποιες περιπτώσεις πρόχειρα τις λίρες. Οι ρίψεις γίνονταν από τους Άγγλους και τα έκρυβαν σε κάποια σημεία που τα έλεγαν αμπριά. Υπάρχει μια οδός που είναι η νόμιμη και η άλλη που είναι η παράνομη. Με το δίσκο μας εφόσον πάρουμε την ένδειξη ότι κάτι υπάρχει εκεί βγάζουμε τις απαιτούμενες άδειες για να σκάψουμε. Αυτή η νόμιμη οδός. Στην παράνομη δεν χρειάζονται ούτε άδειες. Είναι ένα κίνητρο γιατί για τα χρήματα γίνονται όλα. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βγάλουμε εύκολα χρήματα, υπάρχουν στιγμές που χαμογελάς. Έχω δει χάρτες σε χαρτιά, σε δέρματα, τους έκρυβαν σε μπουκάλια, σε χαρτιά που είναι δύσκολο να τα βρεις, το να βαδίσεις μέχρι εκεί είναι το εύκολο, ποτέ όμως δεν ξέρεις τι θησαυρό κρύβει»! Όπως λένε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA ο κυνηγός θησαυρών που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει πρώτα από όλα, να ξέρει να διαβάζει χάρτες.  Αρχαίοι χάρτες, χάρτες με κώδικα, χάρτες πειρατών, χάρτες ανταρτών και πολλοί ακόμη, κυκλοφορούν χέρι με χέρι, γίνονται βιβλία, δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Ποιοι από αυτούς όμως είναι αληθινοί; Ελάχιστοι ξέρουν, ενώ όπως αναφέρει ο Σούλης Παράσχου που έχει βρεθεί σε πολλά σημεία της Βορείου Ελλάδας αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς κάποιοι την πατάνε, αφού όπως αναφέρει «Από τις 100 ιστορίες οι 5 μπορεί να έχουν αποδείξεις. Υπήρχε μια βιοτεχνία που πουλούσε πλαστούς χάρτες. Γνωρίζω μια τέτοια περίπτωση στην Ξάνθη, όπου πριν από 3-4 χρόνια υπήρξε η ιστορία που υποστήριζαν ότι ένας παππούς στην Κωνσταντινούπολη ήξερε πού ήταν κρυμμένος μεγάλος θησαυρός. Από τις μαρτυρίες πήγαν σε ένα σημείο και βρήκαν 5 λίρες και έναν χάρτη. Για να τον διαβάσουν θα έπρεπε να πάνε όμως στην  Κωνσταντινούπολη δίνοντας στον παππού 30.000 Ευρώ. Τα χρήματα δόθηκαν οι πληροφορίες αποδείχθηκαν άνθρακας και ο παππούς με τα χρήματα χάθηκε».
Αν η επένδυση σε έναν ανιχνευτή χρυσού φαντάζει μεγάλη, κάποιοι λένε ότι υπάρχει τρόπος το μηχάνημα να βγάλει πιο γρήγορα και εύκολα τα λεφτά του. Δεν χρειάζεται να τρέχεις στα βουνά για να βρεις θησαυρό αφού όπως λένε στην κάμερα της εκπομπής οι θησαυροί υπάρχουν κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας, στα πιο πολυσύχναστα μέρη, στις ελληνικές παραλίες! «Είναι πολύ εύκολο. Και να βγάλεις σε μια παραλία κι ένα νόμισμα κι να κόσμημα, ένα χαμένο σκουλαρίκι είναι σίγουρα κερδισμένοι. Γνωρίζω άτομο που έχει βγάλει άδεια και κάνει αυτό το πράγμα σε παραλία,  βρίσκει πολλά πράγματα 80 μέχρι 150 ευρώ το σαββατοκύριακο και βγαίνει το μεροκάματο» τονίζει ο Σούλης Παράσχου.
 

 
Στο κυνήγι των θησαυρών, παρουσία έχει τα τελευταία χρόνια και το «ασθενές» φύλο. Στην πραγματικότητα όμως αποδεικνύουν ότι δεν είναι καθόλου ασθενές αφού οι ελληνίδες «Λαρα Κροφτ» δηλώνουν επίμονες, αποφασισμένες για όλα και έτοιμες για κάθε περιπέτεια. Σε σχέση μάλιστα με τους άνδρες λένε ότι έχουν ένα επιπλέον όπλο: τη γυναικεία διαίσθηση που υποστηρίζουν ότι παίζει ρόλο και όταν ψάχνεις χρυσάφι. «Μπορεί  μια γυναίκα να το κάνει καλύτερα από τον άντρα, υπάρχει διαίσθηση, δεν το κυνήγησα απλά ήρθαν ράβδοι στα χέρια μου, ραβδοσκόπος μπορεί να γίνει ο καθένας όλοι έχουμε ενέργεια.  Μέσα στην ομάδα αισθάνομαι, αποβάλλεις οτιδήποτε βλέπεις, πρέπει να το αισθανθείς. Τον τελευταίο χρόνο έχω αφήσει τη δουλειά μου. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι άμα αρχίσεις τα “αχ” και τα “βαχ” μπορεί να είναι μπροστά σου και να μην το βλέπεις! Είναι χόμπι, δεν μπορείς ξαφνικά να πεις θα πάω να πάρω ράβδους να ψάξω γιατί δεν θα βρεις τίποτα» τονίζει η  κυνηγός θησαυρών Κέλλυ Χρονοπούλου.
 

 
Απόψε, στις 23:45, ο Αντώνης Σρόιτερ μέσα από την «Αυτοψία» του ALPHA μας μεταφέρει στον κόσμο κάποιων που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους κρυμμένους θησαυρούς…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε