Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ράνια Τζίμα: Τσακωνόμαστε κάθε μέρα για τα πολιτικά με τον σύζυγό μου

Ράνια Τζίμα: Τσακωνόμαστε κάθε μέρα για τα πολιτικά με τον σύζυγό μου

Για τους λόγους που δεν έχει twitter, για την κόρη της Ελένη, για την πολιτική, τις εκλογές και φυσικά για τον σύζυγό της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μίλησε η Ράνια Τζίμα σήμερα (29.04.2023) όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι.

«Δεν έχω Twitter γιατί από τη μια σε αποθεώνον και από την άλλη νιώθεις ότι θες “να πας να πεθάνεις κάπου ήσυχα”. Μου θυμίζει λίγο το γήπεδο ότι μία σε αποθεώνουν και την άλλη σε λένε “παλτό”. Προσπαθώ να έχω μία απόσταση από τις αντιδράσεις του κόσμου», είπε αρχικά η Ράνια Τζίμα.

Η παρουσιάστρια του κεντριού δελτίου ειδήσεων του MEGA αποκάλυψε ότι με τον σύζυγό της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τσακώνονται καθημερινά για τα πολιτικά, ενώ για την κόρη της δεν έκρυψε ότι θέλει να πάρει τα… πάντα από τον μπαμπά της και τίποτα από εκείνη!

«Ο Γαβριήλ ήταν στην πολική όταν τον γνώρισα. Μου φαινόταν πολύ τρομακτικό όλο αυτό σε σχέση με τη δουλειά. Τσακωνόμαστε κάθε μέρα για τα πολιτικά με τον σύζυγό μου. Ακριβώς επειδή είναι πιο «στρογγυλός» και γλυκός ως άνθρωπος, με επηρεάζει στη σκέψη μου, για παράδειγμα σε κάποια σε ερώτηση που θέλω να κάνω», είπε.

Στην πολιτική, πάντως, η ίδια, δεν θα κατέβαινε. «Δεν θα πολιτευόμουν. Και εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε πει πολλά για άλλους που έλεγαν δεν θα πολιτευτούν. Γίνονται ερωτήσεις σε κάποιους ανθρώπους μία δεδομένη στιγμή της ζωής τους και προφανώς απαντούν με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής. Είναι φυσιολογικό να ξέρει τι θα κάνει σε 10-15 χρόνια; Ιδανικά εάν δοκιμάσεις την πολιτική, δεν πρέπει να γυρίσεις στη δημοσιογραφία», απάντησε.

Για την κόρη της αποκάλυψε: «Είναι πολύ καλό παιδί. Δεν θα ήθελα να πάρει τίποτα από εμένα αν γίνεται! Θα ήθελα να τα πάρει όλα από τον σύζυγό μου, Γαβριήλ. Εξωτερικά είναι κλώνος του μπαμπά της, και στον χαρακτήρα μοιάζουν.

Εξελισσόμαστε πολύ αργά ως κοινωνία, έχουμε ακόμα πολλά προβλήματα, έχουμε πολλά πατριαρχικά στερεότυπα. Αυτό που δεν κάνω είναι, ότι όταν έχει τσαγανό απέναντί μου ή στον μπαμπά της, δεν το αναστέλλω. Το αφήνω να ξεδιπλωθεί γιατί ξέρω ότι αργότερα θα της χρειαστεί. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί να δώσει τις «μάχες» της ζωής της. Πλέον οι γυναίκες που έχουν αγόρια προσέχουν πλέον και τα μεγαλώνουν σωστά».

«Δεν έχει σημασία με τι προτιμώ να ασχοληθεί στο μέλλον ως επάγγελμα η κόρη μου. Δεν θα ακούσει κανέναν μας και αυτό είναι και το κανονικό. Θα πούμε τη γνώμη μας. Αν με ρωτούσε θα της έλεγα ότι η δημοσιογραφία είναι η πιο ωραία δουλειά στον κόσμο. Έχει ελλείματα, αλλά έχει μία χαρά, γιατί ανανεώνει τη σκέψη και το μυαλό μας. Έχει ωστόσο και δυσκολίες, σε σχέση με το σώμα μας, δηλαδή την κόπωση, αλλά και την προσωπική ζωή», πρόσθεσε η Ράνια Τζίμα.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή την περίοδο των εκλογών; «Έχει πολλή ένταση αυτό το πράγμα, είναι όλοι στην τσίτα και αυτό περνάει πολλές φορές σε μας. Πρέπει να κάνουμε οικονομία δυνάμεων, χαμηλά οι τόνοι μέσα μας, και να πετάμε πράγματα και να κρατάμε λίγα.

Μου αρέσει πολύ το δελτίο ειδήσεων και η ενημέρωση. Σε 10 χρόνια δεν ξέρω τι θα ήθελα, ελπίζω στη δουλειά μου ακόμα, ελπίζω να μην με έχει πετάξει η δουλειά, εγώ δε θα την έχω πετάξει. Μέχρι τώρα που την κάνω 17 χρόνια και δεν την έχω βρεθεί και δεν την έχω χορτάσει, ελπίζω ότι θα με θέλει η δουλειά», υπογράμμισε.

Στην ερώτηση αν φοβάται ότι θα «χάσει» την αντικειμενικότητα που πρέπει να έχει ο ρόλος της παρουσιάστριας, η Ράνια Τζίμα είπε: «Μπορεί να συμβεί. Όταν είχαμε ως χώρα να διαχειριστούμε 57 θανάτους νέων παιδιών τι να πεις εκείνη την ώρα, πώς να το μαζέψεις αυτό που συνέβαινε σε όλους μας; Δεν αντιδρώ καλά όταν κάποιος πάει να με βγάλει τρελή. Μπορεί να με φέρει σε σημείο να αντιδράσω. Νομίζω ότι υπήρξαν πολλές τέτοιες στιγμές στην ιστορία των Τεμπών», σχολίασε.

«Μου έχουν πει ευχαριστώ», απάντησε η Ράνια Τζίμα στην ερώτηση ποιο είναι το ωραίο κομπλιμέντο που έχει ακούσει; «Όταν ο συμπολίτης σου στον δρόμο σου λέει «ευχαριστώ», αυτό δεν αποτιμάται σε χρήματα. Αυτό πηγαίνει και για τους συνεργάτες μου και για την διοίκηση του σταθμού. Δεν μπορεί να το κάνει κανείς μόνος του αυτό εάν δεν υπήρχε μία διοίκηση που σε αφήνει να κάνεις αυτή τη δουλειά με όσο γίνεται καλυτέρους όρους, εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα.

Εάν υπήρχε ένας διευθυντής ειδήσεων που θα είχε μία προσωπική ατζέντα δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα, το ίδιο και οι διευθυντές ειδήσεων ή εάν οι συνάδελφοί μου ήθελαν να παίξουν τα δικά του παιχνίδια. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι, αυτό δεν πάει σε εμένα, είναι ντροπή να το λαμβάνω εγώ το ευχαριστώ που δεν δίνεται σε πολλούς συναδέλφους».

 

Τέλος για την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο MEGA, η Ράνια Τζίμα ανέφερε πως, «ξέρω ότι είχαμε κλείσει μία ημερομηνία, δεν ξέρω εάν ισχύει αυτη τη στιγμή».

Media Τελευταίες ειδήσεις