Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σεπτέμβριος: τηλεθεάσεις φέτος… και πέρυσι!

Σεπτέμβριος: τηλεθεάσεις φέτος… και πέρυσι!

Επίσημα ο Σεπτέμβριος θεωρείται ως ο μήνας έναρξης της καινούργιας τηλεοπτικής σεζόν. Βέβαια αυτό ίσχυε… προ κρίσης, καθώς με τις δυσκολίες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο οι τηλεοπτικοί σταθμοί ξεκινούν τα περισσότερα καινούργια προγράμματά τους (εκπομπές και σειρές) από Οκτώβρη… και αν ξεκινήσουν τότε και δεν πάνε για Νοέμβρη και βλέπουμε…!

Τυπικά όμως, κάθε Σεπτέμβριο, με το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου, συνεχίζεται να θεωρείται πως το μήνα αυτόν ξεκινά η καινούργια τηλεοπτική σεζόν με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν βάλει στο πρόγραμμά τους ό,τι έχει… και μπορεί ο καθένας τους! Έτσι και φέτος, τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, βλέποντας τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen για τον Σεπτέμβριο διαπιστώνουν πώς τους… μπήκε η σεζόν, ενώ προσπαθούν να δουν και «κάθε πέρσι… τι»; Καλύτερα ή χειρότερα;

Οι απαντήσεις είναι στον παρακάτω πίνακα και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από αυτόν, το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δυσαρέστησε τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς στο γενικό σύνολο οι περισσότεροι έχουν σημειώσει πτωτική πορεία πλην του ALPHA και του EPSILON που έσπευσαν να ξεκινήσουν αρκετές καινούργιες εκπομπές και σειρές, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες στην τηλεθέασή του δείχνει να τις έχει υποστεί το MEGA, έχοντας χάσει 5,5 μονάδες από την τηλεθέασή του αλλά που βρέθηκε και αυτόν τον Σεπτέμβρη στην κορυφή της κατάταξης! Όσον αφορά το δυναμικό κοινό όμως το κανάλι της Μεσογείων έχασε την πρωτιά από το κανάλι της Κάντζας, που αύξησε και εδώ τα ποσοστά τηλεθέασής του.

Αναλυτικά λοιπόν στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών το φετινό Σεπτέμβριο στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρεται το ποσοστό του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, του 2014, που είχε σημειώσει κάθε κανάλι. 

Τηλεοπτικός σταθμός Μέσος όρος Γενικό Σύνολο
Σεπτέμβριος 2015
(Σεπτέμβριος 2014)
Μέσος όρος Δυναμικό Κοινό
Σεπτέμβριος 2015
(Σεπτέμβριος 2014)
MEGA 13,4 (18,9) 12,9 (19,9)
ALPHA 13,2 (12, 9) 14,2 (13,7)
ANT1 12,3 (13,7) 13,5 (14,2)
STAR 10,4 (11,2) 12,2 (11,8)
ΣΚΑΪ 10 (9) 6,9 (7,6)
ΕΡΤ1 (ΝΕΡΙΤ) 7,2 (4,8) 4,2 (2,4)
EPSILON

5,4 (3,8)

4,1 (2,2)
ΕΡΤ2 (ΝΕΡΙΤ PLUS) 1,6 (2) 0,9 (1,9)

Αν έχετε απορία «πού πήγαν οι τηλεθεατές, οέο;» να διευκρινίσω ότι η πτωτική πορεία των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας αποδεικνύει ότι τον Σεπτέμβριο υπήρξε μεγάλη μετακίνηση τηλεθεατών σε μικρότερους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας που φαίνεται να κερδίζουν με λιγότερα μέσα τους… μεγάλους και αποδεικνύοντας ότι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε